В дните около Гергьовден предстои серия по-топли дни с температури

...
В дните около Гергьовден предстои серия по-топли дни с температури
Коментари Харесай

Навръх големия християнски празник ще е слънчево и приветливо

В дните към Гергьовден следва серия по-топли дни с температури към и над 20 градуса.

Навръх огромния християнски празник ще е слънчево и приветливо с нищожни местни валежи.

В събота на разсъмване ще е преобладаващо слънчево с температури сред 5 и 10 градуса. В часовете към обяд и в ранния следобяд се чакат краткотрайни заоблачавания, само че единствено в обособени точки по планините и в Източна България ще превали едва и кратковременно. Вятърът ще е североизточен със мощни пориви в източната половина на страната. Температурите в топлата част на денонощието – в интервала 18-23 градуса, в София – към 19-20. Най-топло ще е в Дунавската низина и крайния Югозапад.

В неделния ден вятърът ще утихне доста. Сутринта ще посрещнем изгрева с температури сред 6 и 11  градуса, следобяд термометрите ще се двоумят сред 20 и 25 градуса, в София - към 20. Около и след обяд още веднъж ще има местни краткотрайни заоблачавания с капацитет за незначителни валежи с гръмотевици по планините в Западна България.

В последния почивен ден ще остане топло, с дневни температури към и над 20 градуса. Над страната обаче ще премине леден фронт. Призори ще е слънчево, а в часовете следобяд и вечерта в Западна България и Дунавската низина ще се оформи гръмотевична облачност с временен, краткотрайно натоварен дъжд и риск от градушка. Процесите ще са по-мощни в западните региони.

Във вторник превалявания ще има в югозападните региони, високо в планините ще превали и сняг. Ще се усети захлаждане с няколко градуса, по-съществено точно в регионите с дъжд. Около средата на седмицата облачността ще е динамична и променлива с обособени и по-оскъдни местни превалявания. Четвъртък-петък температурите постепенно ще се върнат към приятните пролетни стойности – към и малко над 20 градуса. Вероятност за следобедни валежи ще има на места в западните региони.

Ако настоящата атмосферна настройка се резервира, през идващия уикенд ще премине нов средиземноморски циклон с напоителни пролетни превалявания, осведоми Нова телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР