В дните на социална изолация трябва да вменим на най-близките

...
В дните на социална изолация трябва да вменим на най-близките
Коментари Харесай

Космонавтът Георги Иванов: Самодисциплина и оптимизъм ни трябва днес

" В дните на обществена изолираност би трябвало да вменим на най-близките си издръжливост, самодисциплина и оптимизъм - все качества, присъщи за летателната специалност ", споделя първият български космонавт Георги Иванов във видеообръщение от своя дом във връзка днешния празник на авиацията и космонавтиката.

На днешната дата, 12 април, честваме Международния ден на авиацията и космонавтиката. Начало на пилотираната космонавтика дава полетът на руския космонавт Юрий Гагарин през 1961 година.

„ 59 години след историческия полет на Юрий Гагарин моите сътрудници астронавти и космонавти живеят и работят по шест месеца на Международната галактическа станция, а има и такива, които работиха в Космоса повече от една година.

Най-сърдечно ги приветствам в това нелеко време освен за България, само че и за целия свят на обществена изолация”, декларира Георги Иванов и насочва благопожелание за издръжливост, самодисциплина и оптимизъм – все качества присъщи за нашата летателна специалност, които в този момент би трябвало да вменим и на най-близките си хора, с които дружно да останем у дома.

„ Зная, че доста деца и младежи мечтаят за авиацията и Космоса. Млади другари, не се отхвърляйте от своите фантазии, борете се за тяхното реализиране и помнете, че човек е толкоз огромен, колкото са огромни фантазиите му”, споделя Георги Иванов и продължава с думите си към младите: „ Радостното е, че от тази Висшето военно учебно заведение „ Георги Бенковски” отваря порти и ще одобри курсанти. Това е добър старт за реализиране на вашите мечти”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР