В дните на Ханука свещниците, поставени на прозорците, не озаряват

...
В дните на Ханука свещниците, поставени на прозорците, не озаряват
Коментари Харесай

Радев уважи Ханука – Празникът на светлината

В дните на Ханука свещниците, сложени на прозорците, не озаряват само еврейските домове. Тяхната светлина ни демонстрира, че най-голямото знамение да живеем дружно в мир, реципрочност и съгласие е в ръцете ни.

Вярвам, че единствено след броени дни още веднъж дружно ще отправим молитва идващата 2018 година да донесе на нашата татковина повече успокоение и благополучие, а на всички нас здраве, фамилно благополучие и уют.

Това съобщи президентът Румен Радев, който дружно със брачната половинка си Десислава Радева взе участие в церемонията в Централната софийска синагога за запалване на свещите на Ханука – Празникът на светлината, заяви прессекратариатът на президента.

„ Щастливи сме с моята брачна половинка да бъдем довечера дружно с вас в Софийската синагога и дружно да отбележим Ханука. За мен е чест да запаля една от свещите в Ханукията и да продължа институционалната традиция българският държавен глава да означи взаимно с еврейската общественост в България този хубав празник на светлината “, съобщи президентът.

Той акцентира, че българската нация умее да отбелязва взаимно празниците на всички свои общности.

Румен Радев означи, че точно нашият народ не даде своите евреи и българското знамение на спасението в мрачните дни на Втората международна война не е случайност и изрази общата тъга за тези, които са били изпратени на сигурна гибел.

„ Ако през днешния ден крайният шовинизъм и екстремистките политически разбирания се пробват да се прокраднат в нашето всекидневие, да пренапишат нашата история и да заразят с ненавист децата ни, то, убеждавам ви, ние ще бъдем още веднъж дружно в битката за положителното и справедливостта “, акцентира в словото си президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР