В дните, когато земята около Балканите и част от Азия

...
В дните, когато земята около Балканите и част от Азия
Коментари Харесай

Абе, къде са подпочвените води?

В дните, когато земята към Балканите и част от Азия се тресе, а постройките рухват като картонени кутийки, доста хора започнаха да се замислят за строителството, в какви блокове и жилищни кооперации живеят и се чудят и маят по какъв начин да реагират при възможен нов мощен трус, който би поразил България. Голяма част са на мнение, че ще ни е мъчно да се възстановим, в случай че това ни се случи, и по тази причина Господ ни подминава - по този начин и по този начин се мъчим доста, та остава и такова злополучие да ни застигне.

То не са наводнения, то не са чудесии, застрахователите не изплащат компенсациите в цялостен размер на хората, страната е обърнала гръб на всичко, а управниците се интересуват единствено и само от далаверата и новите избори, които валят повече от снега, който чакаха на Боровец, Пампорово и Банско.





Да оставим снега настрани, а да се върнем към строителството, което се оказва, че е много калпаво. Особено новото, а това буди съществено терзание измежду хората, само че не и измежду строителите.

Проверка на Lupa.bg сподели, че в центъра на София, покрай МОЛ " София " на бул. " Стамболийски ", има един градеж, който към този момент е на финалната си права и следва скоро да одобри своите новодомци. Комплексът, чийто първичен план беше напълно друг, се промени и разрасна, а комшия му е " Лидл " до парк " Възраждане " - много апетитно местенце. Но и много скъпичко.

Цялото това туловище, което ще е формирано от два огромни комплекса, вливащи се в едно, ще бъдат сред 8 и 10 етажа високи, и приблизително по към 10 и 18 жилището на етаж - много огромно. Сами можете да си съставите уравнението... И всичко това е издигнато върху повърхност с... подпочвени води! Да, тъкмо така - подпочвени води!

Жителите от квартала към момента цъкат с език и се чудят по какъв начин, по дяволите, това нещо е взело позволение, защото площта десетки години беше незастроена и никой не искаше да прави нищо на тази територия, защото представляваше мочурище, в което се развъждаха разнообразни представители на флората и фауната.





И никой не искаше това място, само че след това се оказа много апетитна хапка, а някой съумя да се снабди с позволение и да издигне това, което се вижда сега.

Навремето там децата, когато още нямаше телефони, несъмнено, играеха на разнообразни игри в изоставения градеж, като наред с това плуващи с разнообразни пластмасови корита, озова ли се там по незнайни аргументи. И по този начин, до момента в който издигнаха блока, който е комшия на сегашния градеж. Всички, които не желаеха апартамент в " Жълтия блок ", както към момента го назовават кварталните люде, знаеха каква е повода. Е, той се засели последователно, стартира да уляга, като всяка нова постройка, появиха се редица проблеми във входове и жилища - нещо, което чака и сегашната нова сграда, само че в много по-голям мащаб.





Всъщност, там към този момент всичко от дълго време е разпродадено и то от години - " на зелено " и по 2500 евро квадрата! Сега, несъмнено, цените са още по-високи. А няма останали и гаражи, които вървяха по 25 бона в евро парчето, сподели инспекцията на Lupa.bg. Сега и тези цени са разнообразни.

Присъдата е ясна, да влезе убитият! Туловището, наподобяващо на приблизително огромен круизен транспортен съд, чака своите новодомци, пардон - корабокрушенци.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР