В дневния ред е повторното гласуване на оспорените от президента

...
В дневния ред е повторното гласуване на оспорените от президента
Коментари Харесай

На живо: Депутатите гласуват промените в Закона за съдебната власт и руския петрол

В дневния ред е повторното гласоподаване на оспорените от президента разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт. Вносители са Кирил Петков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов от „ Продължаваме промяната-Демократична България “. Целта е да се преустановят вероятни спорни тълкувания на настоящите разпореждания и да се подсигурява ефикасното им използване по отношение на закононарушения, осъществени от заместител на основния прокурор.

Предвижда се разпоредбите за следствие на основния прокурор да се ползват и за неговите заместници, както и да има единна система за инцидентно систематизиране на каузи. Вчера измененията бяха признати в Комисията по правни въпроси.

В програмата е също второто четене на закона, който визира анулацията на дерогацията за импорт на съветски нефт, която Министерският съвет би трябвало да направи в 30-дневен период от влизане в действие на измененията.

В Народното събрание депутатите ще обсъдят също измененията в Закона за отбрана на хората, които подават сигнали за нарушавания.

С оглед опцията за бързо попречване на нарушаване или премахване на последствията от такова, се предлага създаването на системи за инцидентно систематизиране. Сигналът следва да се подава предпочитано посредством канал за вътрешно подаване на сигнали, в случай че за сигнализиращото лице съществува риск от ответни, дискриминиращи го дейности, плануват текстове от законопроекта.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР