В днешното общество, все по-често ставаме свидетели на връзки изградени

...
В днешното общество, все по-често ставаме свидетели на връзки изградени
Коментари Харесай

Защо в днешно време връзката между мъжът и жената е толкова крехка?!

В днешното общество, все по-често ставаме очевидци на връзки построени най-вече върху спогодбата за добиване на краткотрайни облаги, в които комфортът е главен приоритет за всеки от двамата сътрудници. Според психолозите, връзките сред мъжът и дамата са здравословни, единствено когато хармонията и любовта участват в ежедневните връзки. Появи ли се взаимно противоречие и стартират ли кавгите да прогонват пърхащите пеперуди в стомаха, сътрудниците бързо стартират да търсят различен сътрудник, който да удовлетворява желанията и фантазиите им. Всяка двойка несъмнено среща разнообразни проблеми и различия. Ето някой от главните аргументи, водещи връзката до нейният цялостен разпад:

1. Не сте готови за сериозна връзка

Често при започване на бурната и изпълнена с изпепеляваща пристрастеност връзка, увлечени от личността на колегата си, забравяте за някой значими неща. Като да вземем за пример, че не сте подготвени да вършиме взаимни отстъпки, да жертвате себе си и да обичате абсолютно. Новата случка, постоянно ви прави прибързани в дейностите и в решенията ви. Много младежи не разрешават на своите усеща да пораснат и поставят граница, като по този метод се усещат по-сигурни и предпазени от другият.

2. Бъркате любовта с други усеща

Понякога младежите имат потребност само да излязат с някого, да се посмеят и да хапнат по нещо вкусно. В този миг не постоянно мат предпочитание да намерят човек, който да ги схваща единствено с взор и да ги поддържа в най-трудните им моменти. Много е значимо да знаем, че колегата не е този който идва с цел да направи живота ни по-интересен, и който може да го трансформира в премеждие. Нашето потомство е разделило на два противоположни полюса секса от любовта. Първо, хората вършат секс и по-късно вземат решение дали желаят да бъдат дружно и връзката им да прерасне в обич. Днес нещата като “отворена връзка ”, “приятели с облаги ”, “забивка за една нощ ” са станали част от естественият метод на живот.

3. Попадате в един жертван коловоз

След известно време когато първичната пристрастеност и романтика правят отстъпка място на ежедневните грижи и паники, внезапно започваме да осъзнаваме, че нямаме време за обич, защото сме прекомерно заети да преследваме материалните си цели.

4. Чакате неотложен резултат

Още при започване на случката си, доста младежи към този момент желаят връзката им да бъде зряла. Но не знаят, че взаимното схващане, може да пристигна едвам откакто са прекарали няколко години с индивида до себе си. Повечето хора избират светкавичните резултати, и смятат, че безусловно нищо не си заслужава тяхното време и обич.

5. Лесно сменяте сътрудниците си

В днешно време съществува порочно мислене, че е доста по-добре да се срещате с хората, в сравнение с да ги опознаете такива каквито в действителност са. Егоисти сме и желаеме всичко в този момент и незабавно! Започваме връзки еднодневки и бързо завършваме с тях, когато намерим “по-добра ” опция. Не даваме най-хубавото от себе си на индивида с който сме, а пожелаваме и постоянно го съдим в случай че не е съвършен. Срещаме се с доста хора, само че мъчно даваме късмет на някого. Чест считаме, че не сме основани за съществени връзки и даже мисълта да се установим на едно място ни плаши. Предпочитаме да не посветим живота си единствено на един човек и заобикаляме непрекъснатите неща, тъй като внасят ужас в мислите ни. Много малко са хората от младото потомство които могат да обичат с цяло сърце и да преодоляват компликациите.

6. Зависими сте от новите технологии

Вече не би трябвало да прекарваме време дружно, защото знаем доста един за различен от профилите си в обществените мрежи. Там бързо и елементарно научаваме освен какво харесва колегата ни, само че и къде и по какъв начин избира да се забавлява, с какви хора дружи, какви филми избира, чете ли книги и други, което в следствие става главната причина да няма защо да си приказваме когато сме дружно.

10. Имате прекомерно доста страхове

Младежите постоянно изпитват боязън от нови връзки, любовни разочарования, прочувствени рани и разрушени сърца и заради тези аргументи не позволяват нови хората в живота си. Изграждаме стени към себе си и от време на време те толкоз нереалистично високи, че изпитваме усложнение сами да излезем отвън тях и да забележим какъв е животът в реалност, а какво остава за индивида до нас. Може би когато срещнем подобаващият човек, ще се научим да бъдем обичани и тогава всички наши действителни и илюзорни страхове ще се разбият на пух и прахуляк!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР