В днешно време злобата, завистта и пошлите неща притискат младите

...
В днешно време злобата, завистта и пошлите неща притискат младите
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Спортът учи на благородство

В днешно време злобата, завистта и пошлите неща притискат младите и ги превземат без да осъзнаят

„ Спортът учи на достойнство. Това е, което човек би трябвало да има в себе си, с цел да бъде стойностен. В днешно време злобата, завистта и пошлите неща притискат младите и ги превземат без да осъзнаят. Родителите не реагират, и се построяват като такива хора. Спортът съхранява хората, както ни е съхранил нас. Ние сме доста признателни “.

Това съобщи Кубрат Пулев, европейски първенец по бокс в свръхтежка категория (2012 г.). Той дружно с брат си Тервел Пулев участваха на първия образователен ден във Френската гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “, съобщи БГНЕС.

Гимназията се снабди с нова съвременна спортна зала, която е отдавнашна фантазия на всички възпитаници и учители. Преди това тя се е намирала на последния етаж на учебното заведение и спортните занимания са пречели на останалия образователен развой.

„ Когато ме вкараха в служба и сътрудниците ми предаваха документите на учебното заведение в дирекцията, внезапно тя с разтресе и аз скочих, мислейки, че има земетресение. Колегите тогава ме успокоиха: децата стартират час по физическо “. Така разказва първия си ден сегашния шеф Емилия Богданова-Иванова.

Боксьорът Кубрат Пулев с интерес прегледа новата облага: „ Искам да ви поздравя, в действителност е направена доста качествено, проличава си “.

Директорът на френската гимназия акцентира, че учебното заведение постоянно е било измежду първенците на спортните мероприятия. „ Най-после нашите деца ще имат едни отлични условия за спорт, тъй като ние постоянно сме били първенци в регион „ Средец “, в град София по ужасно доста спортове. Дирекцията и обособените стаи са цялостни с купи, и това са достижения единствено с физкултурен салон на петия етаж. Представете си какво ще бъде оттук насетне “, сподели тя.

Във Френската гимназия има възпитаници, които упражняват художествена гимнастика, баскетбол, кикбокс.

„ Имаме деца, които отиват за по една година в влиятелни лицеи в целия свят. Те са спечелили стипендиите си с помощта на спорта, само че избират да се върнат в гимназията и да завършат междинното си обучение тук “, сподели шефът и добави, че образоват възпитаници с доста и разностранни гении.

Кубрат Пулев означи, че новата база ще даде доста нови благоприятни условия. „ Спортът ще оказва помощ на децата в учението. Те би трябвало да вървят ръка за ръка. Спортът ги стимулира и дисциплинира, което е значимо за тяхното бъдеще. Много красиво и хубаво направено “, сподели той. С него се съгласи и брат му Тервел Пулев: „ Проектът е неповторим. Всички наблюдавахме по какъв начин се строи, само че когато го видиш приключен, е напълно друго нещо “.

Кубрат Пулев предложи в новия салон да бъде направено взаимно събитие: „ Може да създадем открит урок по бокс, децата ще научат нещо за обща просвета. Всеки един спорт възпитава. Спортът е част от образованието и той не би трябвало да се подценява “. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР