В днешно време все повече жени отлагат създаването на семейство

...
В днешно време все повече жени отлагат създаването на семейство
Коментари Харесай

4 съвета ни позволяват да балансираме между кариерата и щастливите деца

В днешно време от ден на ден дами отсрочват основаването на семейство и деца, тъй като желаят да изградят кариерата си. Разбира се, няма нищо неприятно да желаеме да се осъществяваме професионално, само че е публикувано мнението, че би трябвало да създадем избор сред деца и кариера, в случай че желаеме да успеем. Днес ще ви представим 4 съвета, с които ще успеем да реализираме нужния ни баланс сред двете.

Балансът сред работата и персоналния живот не е дестинация, а пътешестване, пишат от iwoman.bg. Управлението на вашия личен бизнес или израстването в огромна корпорация е необикновено изморително и отнемащо време. Дори и да нямате семейство, граденето на кариерата е пъклен стресов фактор. Какво остава, в случай че сте жена и имате дребни деца. Съвсем обикновено е за сполучливите бизнес дами, които също са и майки, да се пробват да жонглират с всичко и да се усещат, като че ли в денонощието няма задоволително часове за всички задания. И защото всички разполагаме единствено с 24 часа, ви уверяваме, че има метод да прекарвате времето, което имате, пълноценно – радвайки се на щастливи деца и триумф в офиса.

1. Отпуснете се, починете и подновете
Може да ви изненада да видите този съвет като първи в листата, само че е време да обърнете повече внимание на процеса на продуктивността. Дните ни са стресиращи. Нашият свят чака прекалено много. Ако сте решили през днешния ден да работите „ като вол “, пропускайки обедната отмора, с цел да заведете детето на рожден ден, допускате неточност. Работата без спиране рано или късно води до прегряване и забавя целия ви работен развой. Най-добре използвайте 3 къси почивки по 15 минути за кафе или ядене, вместо една огромна, само че в никакъв случай не допускайте да прекарате целия си ден зад компютъра.

2. Приоритизирайте значимите задания
Толкова доста хора губят „ точки “ за продуктивност, тъй като се хващат в цикъла на работа по лесни, само че относително маловажни задания. Когато работите първо по най-важните и сложни задания, автоматизирано намалявате напрежението. Някои от по-лесните задължения даже могат да паднат от радара ви в целия развой. Тоест, в никакъв случай не оставяйте огромните планове за следобяд или за „ по-късно “. Нека те да са първото нещо, с което стартирате работния си ден, колкото и да ви скапват настроението.

3. Довършвайте започнатото
Може да свършите 3 неща за деня, само че ги свършете до дъно. Това ви оказва помощ да употребявате времето си по-ефективно. Когато оставите прекалено много задания стартирани и отворени, само че не съумеете да ги завършите, ще бъдете прекомерно уплашени и мозъкът ви все ще се връща към тях.

4. Създайте седмичен график
Една от главните аргументи „ мултитаскинг “ да се трансформира във повсеместен метод към времето е, че не съумяваме да дефинираме ясно седмичния си график. Когато „ живеете за момента “ и не съумеете да поставите приоритет и крайни периоди на задачите си, всичко наподобява мъгляво! Всеки човек има потребност от някаква рамка, с цел да заключи своето време. Представете си да проектирате постройка без опори или здрави основи, които да държат всичко. Седмичният ви график е основна конструкция, която ще ви помогне да почувствате повече баланс в живота си. И тук не приказваме единствено за работен подобен – записвайте по кое време би трябвало да пазарувате, какво да сготвите и така нататък

 
Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР