В днешно време трудно може да си представим живота без

...
В днешно време трудно може да си представим живота без
Коментари Харесай

Защо и как тоалетната хартия е опасна за здравето

В днешно време мъчно може да си представим живота без тоалетна хартия. Тя главно е предопределена за потребление от хората след дефекация или уриниране.
Установено е, че за първи път тоалетната хартия се е употребила в Китай през 589 година. От тогава до през днешния ден обаче тя е претърпяла промяна.
Лекарите са открили, че потреблението на тоалетна хартия постоянно води до развиване на разнообразни патологии. Учените свързват това събитие с обстоятелството, че тоалетната хартия не отстранява изцяло всички следи от изпражнения от повърхността на кожата.
Остатъчното замърсяване способства за разпространяването на патогенни бактерии и вследствие на това за появяването на инфекции на пикочните пътища. На собствен ред триенето със суха тоалетна хартия води до появяването на анални фисури, както и хемороиди.
Освен това тоалетната хартия може да съдържа химически добавки, като аромати, чието влияние върху тялото е изцяло непредсказуемо.
Учените признават, че тези съединения са способни да предизвикат развиването на ракови тумори. Лекарите поучават да се откажете от тоалетна хартия, вместо това да употребявате вана с биде или просто мокри кърпички.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР