В днешно време разликите между половете сякаш се стопяват –

...
В днешно време разликите между половете сякаш се стопяват –
Коментари Харесай

10 изненадващи факта за момчетата и момичетата

В днешно време разликите сред половете като че ли се стопяват – ще видите татковци да бродират или да плетат дружно с децата си, а майки управляват огромни предприятия и банки. И въпреки всичко момченцата и момиченцата се разграничават.

Известният американски доктор и психолог Леонард Сакс събра най-фрапиращите разлики в своя бестселър - „ Защо полът има значение? “, а най-интересните са представени от detstrana.ru.

Момичетата чуват по-добре от момчетата. На недоносените момиченца музиката оказва помощ да се възстановят по-бързо, за момчетата е без изключително значение.

Момчетата елементарно се разсейват. Те по принцип изобщо не слушат какво приказва учителката, в случай че тя не увеличи звук. Докато за девойките е по-сложно да учат, в случай че към тях е шумно.
Ако учителят е мъж, за девойките от първите чинове говорът му може да е прекомерно мощен. Ако е учителка – за момчетата на задните редове, тонът ѝ ще е прекомерно спокоен и те ще стартират да се разсейват.

Те виждат друго. Момчетата по-добре разпознават придвижването и тъмните цветове, девойките – формата и ярките тонове.
2-3-годишните момиченца постоянно рисуват разноцветни човечета, а момчетата – черни драсканици, които в действителност са траекторията на ракети, които обаче не са попаднали в рисунката.

Момчетата обичат да рискуват. Във всяка възраст. Те всекидневно надценяват опциите си и по тази причина постоянно получават контузии. Всичко, което е рисково, е изключително привлекателно за момчетата. И е добре родителите да сложат ред – да го запишат на спорт, вместо да се пробват да го предпазят от рисковете. Докато девойките не обичат да рискуват.

Момчетата постоянно се бият – 20 пъти по-често от девойките. Учените са пресметнали.
И в това няма нищо чудно. Те се наскърбяват и се бият, даже когато се пробват да се сприятелят. Това за тях е форма на контакт. А прагът им на болежка е висок, изключително в стресови обстановки.

Момичетата водят война с думи. И това може да трае дълго – с месеци, даже с години. Тяхната експанзия и свирепост може да се прояви в психическо принуждение. Затова е добре момичето да има друга компания (спорт, кръжок, хоби) и най-малко една група „ за поддръжка “, която да ѝ симпатизира.

Дружбата им е друга. За девойките от изключително значение са диалозите и общите секрети. За момчетата – общите занимания. Те могат да играят дружно с часове и да не разменят и една дума.

Когато момичето е в сложна обстановка, то търси поддръжка от приятелки.
Като момчето попадне в сходна дупка, то заобикаля приятелите си.

За момчето стресът е потребен. За момичето – не. Момчетата се учат по-успешно, когато времето не им доближава, напрегнат са, съревновават се. Момичетата – тъкмо противоположното. Когато ги пресират, те постоянно се предават.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР