В днешно време никак не е необичайно да виждате деца,

...
В днешно време никак не е необичайно да виждате деца,
Коментари Харесай

Детето ви има екранна зависимост

В днешно време по никакъв начин не е извънредно да виждате деца, които играят с таблети, огромни съвсем какъв брой тях самите.

И въпреки че новият метод на образование е подложен на критика от педиатри, специалисти и откриватели, стотиците приложения, които могат да се изтеглят за деца под пет години , потвърждават, че доста родители и разработчици не обръщат внимание на предизвестията.

Бърз и елементарен източник на развлечение, приложенията могат да занимават малчуганите по всевъзможни способи. Ето за какво е разбираемо, че родителите се съгласяват да ги употребяват и даже да разчитат на тях като на глътка въздух и успокоение от ежеминутните грижи за децата.

Eкранна взаимозависимост

 Снимка 327132

Детство, протичащо в непрестанно " излагане " на екрани, включително видео игри, тв приемници, компютри и таблети, е индикатор за нова наклонност на пристрастяване - екранна взаимозависимост .

Докато преди родителите обмисляха тази опция и питаха: " Колко време пред екрана е прекалено много? ", в този момент се оказва, че в действителност са задавали... неверен въпрос.

Според ново проучване, оповестено в списанието Psychology of Popular Media Culture, по-важно е по какъв начин екраните и взирането в тях трансформират прочувственото положение и обществените връзки, а не какъв брой време децата прекарват пред тях и в каква степен може да се дефинира то като пристрастяване.

С други думи, трансформират ли екранните устройства естествения метод на живот на вашето дете?

Признаците

 Снимка 327134

Ако се чудите по какъв начин да разберете има ли вашето дете екранна взаимозависимост, ето някой от следните предупредителни знаци:
Пречи ли времето пред екрана на ежедневните действия - хранене, игри с другари, домашни и други? Причинява ли спор в фамилията? Има ли проблем да остави таблета встрани за известно време, с цел да обърне внимание на близките, или го прави единствено наложително и след кавги?
Това единствената активност, която носи наслада на детето, ли е?

И в случай че малчуганът демонстрира някои от тези признаци, време е да обърнете внимание. А е време, тъй като екранната взаимозависимост има връзка с проблемите във взаимоотношенията, в държанието и в страстите в дълготраен проект.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР