В днешно време изглежда, че на практика никой не мърда

...
В днешно време изглежда, че на практика никой не мърда
Коментари Харесай

Никога не дръжте смартфона си на тези места! Опасно е за здравето!

В днешно време наподобява, че на процедура никой не мърда на никое място без мобилния си телефон. Учените, обаче, настояват, че има доста места, на които не трябва да оставяте смарт телефона си за по-дълго време, тъй като това може да навреди на здравето или телефона ви.

Ето 8 места, на които е нездравословно да зарязвате телефона си: 

1.Вашият заден джоб

Има голям брой аргументи, поради които да не е редно да носите смарт телефона си в задния си джоб. На първо място, доста елементарно е да забравите за телефона си, че е в задния ви джоб той да се счупи, да го загубите или даже да наберете нечий номер инцидентно. Това също по този начин би могло да наруши кръвообращението ви, което води до чувство за болежка в краката или стомаха.

2.Вашият челен джоб

Това е изключително рисково, изключително за мъжете. Според изследванията, електромагнитните лъчения на смарт телефона могат да окажат нездравословно въздействие върху спермата като качество. Колкото по-дълго мъжът държи телефона си в панталоните, толкоз по-голяма е вредата.

3.Вашият сутиен

Все още няма 100 процентови научни доказателства, само че някои учени са на мнение, че държането на смарт телефона във вашия сутиен усилва доста риска от рак на гърдата.

4.До кожата си

Когато говорите по телефона, пробвайте се да държите устройството на най-малко 0,5 до 1,5 см от лицето си. Като държите до лицето си смарт телефона, ще прехвърлите доста неприятни бактерии, както и кожата ви ще погълне по-голямо количество електромагнитно излъчване.

5.Под възглавницата

Има голям брой учредения да не оставяте телефона си под възглавницата. Радиацията може да докара до виене на свят или главоболие и в случай че дисплеят ви светва при всяко приемане на уведомление, производството на мелатонин също би могло да наруши съня ви. Ако желаете добър сън, оставете смарт телефона си надалеч от леглото!

6. На бедрото
 Изследване откри връзка сред потреблението на мобилен телефон и подла болест Изследване откри връзка сред потреблението на мобилен телефон и подла болест
Ново проучване на Университета в Бъркли обрисува мощна връзка сред радиацията на мобилния телефон и туморите, изключително в мозъка. Изсл...

Според учените, носенето на мобилния ви телефон покрай бедрото може да направи вашите кости доста по-крехки, изключително стои по този начин месеци или години наред.

7. В количка

Младите майки, които бързат, постоянно оставят мобилните си телефони в бебешките колички. Някои учени обаче считат, че това може да докара до поведенчески проблеми при дребните деца

8. На зарядно устройство

Като оставяте мобилния си телефон да се зарежда цяла нощ няма да навреди на здравето ви, само че доста ще понижи успеваемостта на батерията и живота на телефона ви. Ако не можете да си позволите да замените телефона си по-скоро, не забравяйте да го изключите незабавно щом завърши зареждането.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР