В днешно време и по-точно – през последните 2 години,

...
В днешно време и по-точно – през последните 2 години,
Коментари Харесай

С какво да заместите успешно дезинфектанта за ръце

В днешно време и по-точно – през последните 2 години, дезинфектантът за ръце се трансформира в неизменима част от всекидневието ни и като наложителен продукт в дамската чанта, колата и така нататък  По този метод бързо отстраняваме бактериите и микробите от ръцете си, в случай че наоколо не разполагаме с топла вода и сапун. Но това се случва единствено в случай че алкохолът в състава му е над 60%. Колкото по-голяма е цифрата, толкоз по-ефективен е той. И защото хората обичаме да опитвам, а с тези проценти алкохол можем да използваме дезинфектанта и с други цели, то дано забележим с какви.

За какво друго можем да използваме дезинфектант за ръце?
Домашен дезинфектант с етерични масла
През последните години дезинфектантите нашумяват, а тяхната приложимост към този момент е всеобща. Няма джоб, чанта или бюро без тях. Но постоянно се оказ...
Прочети повече
Както към този момент споменахме, наличието на етанол и изопропанол е високо и разрешава на дезинфектанта за ръце да се употребява отвън хигиеничните цели. Например негова различна приложимост е като тип препарат за разчистване на дома. 

С дезинфектанта за ръце можем да почистим дейно прозорци, стъкла, телефони, както и всевъзможни стъклени повърхности, по които полепват микробите и бактериите. Отново, колкото по-висока алкохолна централизация, толкоз по-голяма успеваемост.
И въпреки всичко, в случай че решим да го използваме в битов аспект, е добре да се спрем на дезинфектант за ръце без непотребни примерси като аромати, етерични масла и други, тъй като е допустимо да причинят петна по почистените сектори.

Друга различна приложимост е да вземем за пример за почистването на текстил. Ако сме разлели утринното си кафе върху обичаната блузка, то тук може да се намеси дезинфектантът за ръце. Особено в случай че сте на открито и нямате нищо друго около вас, допустимо най-бързо нанесете малко от продукта върху засегнатия сектор. Изчакайте известно време, с цел да може алкохолът да подейства, и изплакнете добре, а в случай че сте у дома – изперете.

По този метод петната се заличават доста по-лесно и бързо. Предимство е, че оказват помощ и при мазни петна.
Още един образец за приложимост е дезинфектантът в ролята на дезодорант. Ако сте прекарали целия ден на жегите на открито или просто напрежението ви е пристигнало допълнително и сте се изпотили, а не носите със себе си дезодорант – нанесете малко от дезинфектанта за ръце на подмишниците си.
Има ли държавен орган, който управлява какво има в дезинфектантите
Дезинфектантът за ръце, употребен от изборните комисии и гласоподавателите на 4 април е със наличие, което не дава отговор на изписаното...
Прочети повече
Алкохолът в състава му ще отстрани бактериите, които предизвикват и неприятната миризма. Не се чака да получите някаква реакция, защото дезинфектантите са създадени да щадят кожата, дерматологично тествани са и са препоръчвани за приложимост от всички лекари.

Но въпреки всичко, всеки организъм е друг и може да тествате, като поставите малко количество дезинфектант върху част от кожата. Изчакайте 10-15 мин и в случай че няма раздразнение – няма заплаха от нежелани реакции на тялото. Но въпреки всичко, по никакъв начин не ви съветваме да замените дезодорантите си с този артикул.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР