В днешно време, ако ви откраднат телефона, всичките ви данни,

...
В днешно време, ако ви откраднат телефона, всичките ви данни,
Коментари Харесай

Важно за всички! Програмист разкри пред Петел как да си опазите личните данни, ако ви откраднат телефона

В днешно време, в случай че ви откраднат телефона, всичките ви данни, контакти, пароли и фотоси ще бъдат забележими за крадеца и той ще може да злоупотребява с тях по доста способи. Даже в случай че не ви откраднат телефона, а единствено някой злоумишлен си поиграе с него за 5 минути, доста от данните ви ще бъдат откраднати.

С Петел се свърза Александър Димитров, който е програмист и разкри пред читателитее по какъв начин може да се скрият всички тези данни на устройството, че даже и в случай че го откраднат, крадците няма да могат да ги видят в никакъв случай.

" За задачата ние просто би трябвало да шифрираме телефона си. ПРОЧЕТЕТЕ ЦЕЛИЯ ТЕКСT, ПРЕДИ ДА РЕШИТЕ ДАЛИ ДА СИ ШИФРИРАТЕ ТЕЛЕФОНА, също се запознайте с всичките типове и благоприятни условия за шифриране, задачата ми е да ви срещна какво тъкмо е шифрирането и по какъв начин да си отбраните данните от непознати хора, по тази причина ще опиша на малко по какъв начин се прави, вие ще би трябвало да видите за съответната ви марка телефон по какъв начин става. Ако не разбирате нищо, кажете на някой който повече схваща да го направи, с цел да не си изтриете данните по случайност! Шифрирането заключва всичките ви данни и с цел да можете да ги разчетете, вие би трябвало да имате съответния ключ, (който ще е парола). За да шифрирате устройството си, просто отидете в настройките на телефона си, натиснете " Защита " и натиснете " `Шифриране ". Сега би трябвало да зададете ключова дума, единствено би трябвало да знаете, че тази ключова дума ще би трябвало да я въвеждате всякога когато стартирате устройството си и даже когато е заключено. Веднъж като шифрирате данните си, към този момент няма да можете да ги дешифрирате назад, т.е. няма да можете да махнете паролата при стартирането на устройството без да загубите данните си, по тази причина би трябвало наложително да я запомните. Не връщайте фабричните настройки, тъй като данните ви ще бъдат изтрити автоматизирано. Паролата би трябвало да включва минимум 12 признака (Големи-малки букви и цифри). Сега цялото ви устройство ще се шифрира. Ако желаете да шифрирате SD картата си (Карта памет), внимавайте тъй като някой устройства изтриват всичките данни на нея и тогава я шифроват, по тази причина намерете конфигурация " шифровай без да триеш данни ". Знайте също, че SD картата ви няма да върви на други устройства без да въведете ключова дума тъй като е шифрирана. Ако желаете единствено да шифрирате някой данни, отидете в магазина за приложения и напишете " Encrypt ". Ще ви излезе огромен лист с стратегии които може да шифрират данни поотделно. 

Може да ви се коства досадно всякога да въвеждате ключова дума, само че това е дребна цена за доста по-голяма сигурност. За мен, тъй като имам доста контакти и значима информация на телефона си, е безусловно наложително да го шифрирам, по този начин съм спокоен, че даже и да го изгубя, никой няма да може да види какво има в телефона ми. В случай, че нямате значими контакти и не ползвате телефона си постоянно, няма да има смисъл да го шифрирате. Искам просто да срещна читателите, че има и такава алтернатива и тя в действителност работи, данните ви ще са безусловно предпазени от непознати хора. Не забравяйте, че може да шифрирате и преносимите компютри, таблетите, и компютрите си ", разкри Александър Димитров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством Фейсбук  0  1 ПМ (преди 2 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 И иак ще ми открадне персоналните данни посредством мобилния?Обяснете, че нещо не ми излиза наяве!  0  1 Бай Уй (преди 3 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 Тоя Уйо е пропуснал да спомене, че огромна част от телефоните, мисля даже съвсем всички, в случай че не всички Сасмунги, откакто е криптиран, може да се декриптира от същото меню. Просто Encrypt device, се трансформира на Decrypt device. Ако вашия телефон не поддържа декриптиране, по-добре не го правете или ще загубите опцията за ъпдейти на софтуера. Не на този от магЪзина, а този на телефона.  1  0 Бай Уй (преди 14 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 Научихме, че Да знае непознати думички.  1  0 да (преди 18 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 Това също се назовава и Криптоване на данните. Действа!  0  1? (преди 20 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 тия програмисти като ОНБАШИИ на фотосите ве. От де ги копаете? Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР