В днешния втори ден от руската инвазия в Украйна руски

...
В днешния втори ден от руската инвазия в Украйна руски
Коментари Харесай

Кличко: Киев е обстрелван с ракети и вече е в отбранителна позиция

В днешния втори ден от съветската инвазия в Украйна съветски военни елементи не престават ударите си по суша и по въздух, като настъпват към столицата Киев от две направления. Съобщава се за стотици жертви и от двете страни, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 992
Руските сили доближиха до столицата на Украйна и към този момент се водят сражения в северен квартал на Киев. 137 са украинските жертви в първия ден от военната интервенция, измежду тях има и цивилни.

Украинската войска твърди, че са премахнати 800 съветски военнослужещи, а украинският президент Володимир Зеленски изиска военна помощ от НАТО и Европейски Съюз, като съобщи, че Киев е подготвен да води договаряния с Русия за безпристрастен статут.

" Киев е обстрелван с ракети и към този момент е в отбранителна позиция ", заяви кметът Витали Кличко. От съветска страна потвърдиха, че са блокирали столицата от запад и обявиха, че няма да бомбардират жилищни квартали.

По-рано бяха публикувани фрагменти с съветски танкове в северния киевски квартал „ Оболон “. Руската войска към този момент завладя летище „ Хостомел “ наоколо до Киев, а при сраженията са премахнати 200 души от спецчастите на Украйна, заяви военното министерство на Москва. 

В ново видеообръщение президентът Володимир Зеленски разкритикува Европа за бавната реакция против съветската експанзия и прикани всички европейци с военен опит да се включат в сраженията на страната на Украйна.

Бойният дух на украинската войска Зеленски се опита да повдигне с думите: Бъдете твърди, вие сте всичко, което имаме!

Руските сили към този момент откриха надзор и върху нуклеарната централа Чернобил. От украинската атомна организация оповестиха, че са отчели нараснало равнище на радиация, само че към този момент няма заплаха за жителите на Киев, който се намира на 100 км.  Сепаратистите елементи на ДНР и ЛНР в Източна Украйна нападат позиции на украинската войска с поддръжката на съветските военни. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 992  80-годишен дядо се причисли към украинската войска 80-годишен дядо се причисли към украинската войска  Европейски Съюз координира даването на незабавна помощ на Украйна и е подготвен да помогне на прилежащите страни Европейски Съюз координира даването на незабавна помощ на Украйна и е подготвен да помогне на прилежащите страни  Русия е подготвена за договаряния с Украйна в Минск Русия е подготвена за договаряния с Украйна в Минск
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР