В днешния свят, където физическата активност и здравословният начин на

...
В днешния свят, където физическата активност и здравословният начин на
Коментари Харесай

Интелигентността на тялото или как умът и тялото ти могат да работят в твоя полза?

В днешния свят, където физическата интензивност и здравословният метод на живот стават все по-важни, хиляди хора се питат по какъв начин да съчетаят фитнеса с менталното си развиване и богатство.

Споделяме ви по какъв начин придвижването усъвършенства когнитивната функционалност, концентрацията и прочувственото благоденствие. Като бонус даваме и няколко съвета по какъв начин да включите фитнеса в всекидневието си, с цел да подобрите физическата и менталната си форма.

Какво в действителност е интелигентността на тялото?

Интелигентността на тялото е способността ни да сме осъзнати за нашето тяло, да го разбираме и направляваме по ефикасен метод. Тази форма на просветеност включва осъзнаване на физическите чувства, придвижванията и връзката сред тялото и мозъка. Когато имаме висока степен на телесна просветеност, сме наясно със своите потребности от спорт, уравновесено хранене и отмора.
 iStock/Getty Images

Как фитнесът усъвършенства когнитивната функционалност на мозъка?

Има редица проучвания, които потвърждават позитивната връзка сред фитнеса и когнитивната функционалност. Физическата интензивност покачва притока на кръв и О2 към мозъка, което усъвършенства неговата работа. Това води до по-добра памет, по-висока централизация и нараснала дарба за решение на проблеми. Редовните тренировки във фитнес залата и отвън нея спомагат и за задържането на вниманието върху дадена задача за по-дълъг интервал от време.

Влияе ли фитнесът на прочувственото ни благоденствие?

Физическата интензивност освен усъвършенства физическата ни форма, само че и въздейства позитивно върху нашето прочувствено благоденствие. Когато упражняваме, мозъкът ни отделя хормоните на щастието - ендорфините. Тези хормони способстват за понижаване на напрежението, възстановяване на настроението и повишение на самочувствието. Редовната физическа интензивност понижава депресията и тревогата - необятно публикувани проблеми измежду младото потомство.
 iStock/Getty Images

Как да съчетаваме тренировките за тялото и мозъка в всекидневието си?

        1. Изберете тренировки, които подтикват мозъка

Такива тренировки са да вземем за пример аеробиката, танците или бокса. от програмата Les Mills, като BodyPump или BodyCombat, които можете да откриете във, също изискват извършване на придвижвания от избрана хореография. Всички тези интензивности покачват координацията, възприятието за темп и паметта.

        2. Комбинирайте физическа интензивност с провокации за мозъка

Можете да слушате аудиокниги или подкасти по време на тренировки, с цел да съчетаете двата аспекта. Това ще ви помогне да обогатявате познанията си в дадена сфера, до момента в който влизате във форма след лятната отпуска.

       3. Практикувайте медитация след подготовка

Медитацията успокоява съзнанието и покачва осъзнатостта - къде сме в дадения миг, по какъв начин се усещаме, какво ни следва. След физическа интензивност, тялото ни е релаксирано, което прави медитацията по-лесна и ефикасна.
Откраднете си няколко минутки, с цел да успокоите съзнанието си след подготовка в релакс зоната или сауната в някой от клубовете на Next Level. Достъпът е изцяло безвъзмезден с фитнес абонамент или вашата MultiSport карта.
 iStock/Getty Images

Как да поддържаме постоянството си във фитнес залата?

       1. Създайте си график

Планирайте времето за фитнес в ежедневния си график. Направете го приоритет и отделете характерно време за тренировки - заран преди работа или пък вечер, откакто сте свършили всички останали задължения. Фиксирайте часа и си кажете - “Това е време за мен и моето по-добро Аз! ”. Много скоро, когато започнете да виждате позитивните резултати, това ще се трансформира в обичаното ви време от деня.

      2. Намерете способи да се движите повече, освен във фитнеса

Използвайте стълбите, вместо асансьора, разходете се по време на обедната отмора или използвайте велосипед за пътешестване до работа. Това са дребни привички, които ще подтикват работата на организма ви и ще покачат мотивацията ви за подготовка.

     3. Правете разнородни тренировки

Променяйте от време на време рутината си, опитвайте нови видове тренировки или посещавайте групови занимания. Във верига фитнеси Next Level можете да упражнявате както самостоятелно на първокласно TechnoGym съоръжение или в някоя от функционалните зони, по този начин и да изберете групово занятие от календара. Когато непрекъснато изненадвате тялото си с нови придвижвания и натоварване, по-лесно ще поддържате по-високи равнища на мотивацията.

     4. Намерете подобаващ сътрудник

Тренировките с другар или сътрудник са по-забавни и по-ефективни. Споделете задачите си и работете дружно към тях. По този метод и опцията за подправени извинения за пропускане на подготовка понижава.
 iStock/Getty Images

Фитнесът и интелигентността на тялото имат невероятни изгоди за здравето ни, както и за умственото ни развиване и цялстното качество на живот. Започнете да интегрирате физическа интензивност във вашата рутина още през днешния ден и ще видите промени както в тялото, по този начин и в мозъка си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР