В днешния критичен за търговията с природен газ понеделник, в

...
В днешния критичен за търговията с природен газ понеделник, в
Коментари Харесай

Германия се обяви против ембарго върху руските енергийни източници

В днешния сериозен за търговията с природен газ понеделник, в който цените на синьото гориво скочиха с 80%, немските министри на външните работи, на финансите и на стопанската система се оповестиха срещу налагането на ембарго върху вноса на нефт, газ и въглища от Русия поради войната в Украйна, съобщи Франс прес.

" Застрашени сме да платим доста, доста висока икономическа цена. Ако на следващия ден в Германия или Европа светлините угаснат, това няма да спре танковете ", съобщи външната министърка Аналена Бербок, като акцентира, че е щяла " незабавно да вкара такива наказания, в случай че това може да спре войната ".
Тя добави, че глобите " би трябвало да може да бъдат непокътнати в дълготраен проект и няма да има никаква изгода от тях, в случай че след три седмици се откри, че в Германия има електрическа енергия единствено за още няколко дни ".

Финансовият министър на Германия Кристиан Линднер се причисли към мнението на Бербок и също прояви песимизъм по отношение на налагането на ембарго върху съветските енергоносители.

" Едно ембарго върху съветските енергоносители би заплашило обществения мир в Германия ", предизвести пък немският министър на стопанската система Роберт Хабек.
Германия внася от Русия 55% от петрола и 42% от природния газ, които използва - взаимозависимост, която личното ѝ държавно управление подлага на критика от началото на съветската инвазия в Украйна, само че за чието понижаване ще са нужни години, отбелязва Агенция Франс Прес.

За първи път в историята цената на природния газ в Европа приближи $4000 за 1000 куб. м. Само от отварянето на търговията тази заран цената на главната енергийна суровина реализира растеж от близо 80% по отношение на равнищата при затварянето на пазара в петък.

По данни на лондонската борса ICE цената на фючърсите на най-ликвидния хъб TTF при започване на днешния ден беше $2366,8 за 1000 куб. м, само че цената стартира внезапно да се повишава с невиждано движение от към $300 на час. Така още предиобед котировките доближиха $3900 за 1000 кубика, което е със 79,7% повече от цената на сетълмента от $2170,2 в петък.

Цените на природния газ в Европа станаха мощно променливи през последните две седмици, откогато на 21 февруари съветският президент Владимир Путин подписа укази за признание на суверенитета на Донецката и Луганската национална републики, а на 24 февруари Русия стартира масирана военна инвазия в Украйна.

На фона на войната в Украйна, петролът също нарастна внезапно, като тази заран цената на сорта " Брент " от Северно море приближи $140 за барел, преди да спадне до малко под $130.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР