В днешния ден вторник, 5 октомври, от космодрума Байконур ще

...
В днешния ден вторник, 5 октомври, от космодрума Байконур ще
Коментари Харесай

Режисьор и актриса ще полетят в космоса, за да снимат филм на МКС ВИДЕО

В днешния ден вторник, 5 октомври, от космодрума Байконур ще излети галактическият транспортен съд "Союз МС-19 " с режисьора и сценарист Клим Шипенко, актрисата Юлия Пересилд и космонавта Антон Шкаплеров на борда.

По време на полета ще се проведат фотоси на кино лентата "Предизвикателството " - първия съветски кино план, част от работата върху който ще се организира на Международната галактическа станция.

По време на конференцията на 4 октомври режисьорът на кино лентата и изпълнителката на основната роля описаха какво е било най-трудното в подготовката за полета, какви галактически обичаи следят и какво ще вземат със себе си на борда.

Клим Шипенко декларира, че режисьорите са минали четиримесечен курс на образование, който е включвал както теоретични, по този начин и на практика извършения. Според режисьора, процесът се разграничава от образованието на професионални астронавти.

Както отбелязва Юлия Пересилд, за нея е било мъчно на първо място да "приеме системата ", да се приспособява към работата в един кардинално нов формат. Според актрисата в креативна среда всичко се основава на страсти и взаимоотношения и е разрешена благосклонност в дисциплината. В галактическото пространство обстановката е друга: "Всичко е на часа, има дисциплинираност ". Актьорите също по този начин не откриват незабавно топли връзки с космонавтите.

Освен това Юлия признава, че й е било мъчно да овладее теоретичната част - структурата и оформлението на галактическия транспортен съд. Без тези познания полетът не би бил вероятен. Но практическите извършения й създали трайно усещане.

"За мен една от най-емоционалните и красиви промени е полетът ни в безтегловност. За страдание, това беше единствено един път. Беше прелестно... Летящ човек! Дори и да е 23 секунди, вие летите! " - напомня си Пересилд.

Важна част от подготовката е връзката сред основателите на кино лентата и космонавтите. Както прецизира режисьорът, те са получили доста скъпи препоръки и рекомендации, които скоро ще би трябвало да бъдат тествани на процедура. Например екипажът към този момент знае по какъв начин да спи, по какъв начин да пие и да употребява тоалетната, какво да прави при положение на зашеметяване и така нататък

Една от функциите в лентата ще извърши Шкаплеров, който за първи път се опитва като артист. В кадър ще се появят и други астронавти. Както сподели Шипенко, сюжетът е променян, имйки поради характерите на новоизлюпените артисти.

"Разбира се, малко променяме характерите им и те не постоянно споделят нещата, които сме написали... Написахме сюжета по този начин, че да ги улесним ", изяснява режисьорът.



Въпреки необичайния си състав, екипажът на кораба следва откритите обичаи на галактическите полети в Байконур. Така програмата за образование включвала гледане на кино лентата "Бялото слънце на пустинята ", който от 80-те години на предишния век се счита за неразделна част от подготовката за пътешестване в космоса.

Всички членове на екипа са подготвили лист с пет или седем песни, които ще бъдат пуснати преди полета. Въпреки че Шкаплеров избира да резервира изненада за окончателния състав на плейлистата, знае се, че първата ария, която ще прозвучи, е от анимационния филм "Антошка ".

Отдавайки респект на други обичаи преди старта, екипажът посети музейния комплекс в Байконур и дома на Сергей Корольов.

Стана известно и какво ще вземат със себе си на борда членовете на екипажа. Като показаха ограничаването от един кг, астронавтите обявиха, че ще дадат преимущество на сувенири и фотоси.

Например Пересилд ще вземе детски рисунки и знак за безтегловност, знак на благотворителния й фонд, а Шипенко ще вземе възпоменателна тениска, с която стартира да снима всичките си филми.

Героинята на идния филм е лекарка. Според сюжета тя има един месец, с цел да се приготви за галактически полет и да пътува до МКС, с цел да лекува ранен астронавт.

"Предизвикателството " ще бъде първият съветски игрален филм, който ще бъде сниман отчасти на Международната галактическа станция.

Чуждестранните режисьори също се приготвят да снимат в космоса. Холивудският план ще бъде режисиран от Дъг Лаймън ( "Граница на бъдещето ", "Самоличността на Борн "), а основната роля ще извърши Том Круз.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР