В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия

...
В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия
Коментари Харесай

Петков: Предложено е моментално изплащане на над 600 млн. към строителните фирми

В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия предлагането за мигновено погашение на над 600 млн. към строителните компании , което обаче е 50% от парите, които им се дължат. Останалите 50% дружно с Министерството на районното развиване, ще минем през експертна комисия, с цел да разберем дали тези средства са харчени правомерно и след такава оценка да има още веднъж глоба на Народното събрание за одобряването на тези средства. Ако успее да мине през зала на следващия ден, тези пари ще бъдат подготвени за разпределяне и ремонтните компании да стартират своята работа незабавно. Това сподели при започване на днешното съвещание на Министерския съвет министър-председателят Кирил Петков.

Правителството ще поддържа с безплатна помощ с до 60 млн. българските въздушни превозвачи , което министърът на превоза ще внесе като предложение, уточни още Петков.

Предстои да одобрим план за съглашение сред България и Румъния за основаване на ГКПП Русе - Гюргево за фериботи. Имаме цел да обновим фериботната линия Русе - Гюргево , което е доста добре за този район, трафикът ще бъде освежен и се надяваме да има и положителни стопански последствия, добави той.

Правителството ще отпусне 32 млн. лева на Държавен фонд " Земеделие " за подкрепяне на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци.

Правителството продъжава да поддържа всички тези сектори, уповавам се хората, които чакат тези средства, да са удовлетворени и да не престават с интензивната работа в техните сфери, заключи министър председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР