В днешния ден . С въздържал се“ гласуваха съветници от Възраждане,

...
В днешния ден .
С въздържал се“ гласуваха съветници от Възраждане,
Коментари Харесай

Бюджет Варна: Кой и защо гласува въздържал се в Общински съвет

В днешния ден.

С „ въздържал се “ гласоподаваха съветници от Възраждане ", като ръководителят на групата им Георги Георгиев гласоподава ` " срещу. С " въздържал се " гласоподаваха и групата на " Българска социалистическа партия за България " и от " Алтернативата ".

В писмо до медиите от " Алтернативата на жителите " обявиха, че повода да гласоподават " въздържал се " не била с политически, а с цивилен претекстове. По думите им, поддръжката им на бюджета би означавало, че са " съгласни с налагащия се модел „ опияняване с власт “, с който ние, а имаме вяра, че и други наши сътрудници, не сме съгласни ". От " Българска социалистическа партия за България " също излязоха с позиция, за какво са дали своят вот с " възъдржал се " за бюджета на Варна за 2024 година. и единогласие по бюджета.

Ето какво споделят от " Алтернативата " във Варна:

Гласуването с „ Въздържал се “ е самобитен сигнал към новосформираната власт, към администрацията, към кмета, че подхождат непрофесионално в редица посоки, като да вземем за пример:

1. В оферти бюджет не се планува структурна промяна в администрацията на общината. Няма заложена оптимизация на разноските.

2. Кметът не позволи желаната от ръководителя на Общински съвет - Варна метаморфоза на канцеларията на Общинския съвет.

3. До момента няма изяснена работеща конструкция в ръководството на капиталовата активност. През тази година има планувани вложения за над 350 млн. лв., които би трябвало да се осъществят след състезания, договаряне и осъществяване, при конкретизирани условия. Ако продължим работата, както до момента, ще получим от същото - ниско качество и прахуляк в очите на хората. ", дават образец от групата.
По думите им призовавали за диалогичност и разполагали с професионална експертиза.

Готови сме и сме длъжни на нашите гласоподаватели да носим споделена отговорност за управническите решения, от които зависи бъдещето на града. Ако в този момент бяхме подкрепили бюджета, това би означавало, че сме съгласни с налагащия се модел „ опияняване с власт “, с който ние, а имаме вяра, че и други наши сътрудници, не сме съгласни. Призивът ни е за изтрезняване! ", приключват в позицията си от " Алтернативата "
Изявление на съветниците на " Българска социалистическа партия за България " във Варна:

След четири месеца туптене на топката, най-сетне Общински съвет одобри бюджета на град Варна. Но от през днешния ден, с изключение на нов бюджет, варненци се снабдиха и с нова политическа коалиция в Общинския съвет - ПП-ДБ + ГЕРБ.

ЧЕСТИТО!

Ние, групата на " Българска социалистическа партия за България ", се въздържахме в зала. Гласуването на бюджета е най-сериозният метод да изразиш политическа позиция в границите на Общинския съвет. През последните четири месеца, неведнъж подадохме ръка на кмета Благомир Коцев, като по този метод показахме желанието си да споделим отговорността за ръководството на града, с цел да можем да променим модела дружно. Припомням, че ние бяхме и единствената партия, която го поддържа сред двата тура на изборите през октомври 2023 година В последна сметка, по време на предизборната акция, всички искахме ново ръководство в града си. Какво се оказа в реалност - варненци избраха господин Коцев в желанието си да трансформират града си, само че в последна сметка наподобява ще получат още четири години от същото...

Ние от Българска социалистическа партия няма да участваме в сходна замяна на вота на варненци! Оставаме правилни на своите гласоподаватели! "
Средствата, с които ще разполага града, са в размер на 764.2 млн. лв.. От тях бюджетът е 707.7 млн. лв., а 56.5 млн. лв. са средства от европейски планове и стратегии.

Ето и цялостният текст на декларацията на общинските съветници на " Възраждане " във Варна

“Сесията беше следващото пилеене на време, в което бяхме принудени неколкократно да каним кмета и администрацията да дойдат на работа. Коцев пристигна, само че за малко. Не участва даже на точката за въпроси и отговори към кмета.

Задкулисните сделки продължиха до разумния край - ППДБ и ГЕРБ, Движение за права и свободи се сглобиха и придвижиха националната “Сглобка ” на локално равнище. Като резултат, Бюджет Сглобка 2024 изрично повтаря бюджетите на ГЕРБ от последните години и разумно носи още безвремие в развиването на града.

Промяна няма, само че има още ГЕРБ - Движение за права и свободи.

Бюджетът на Варна носи още асфалт и още бетон. Нищо ново, уви!

Публичните средства на Варна за поредна година се разпределят без дълготрайни цели и хрумвания за развиване.

Бюджетът следва да бъде мотор за стопанската система и обществото, само че за следващ път ще бъде котва.

Бюджетът на Сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и сие обезпечи допустимо най-ниските средства за спорт. За просвета, туризъм и опазване на здравето няма нищо значимо. Няма никаква изясненост ще бъдат ли въобще ориентирани към Варна средствата отпуснати от страната за планове. Хаосът е цялостен след изявлението на зам.-кмета по правни въпроси, който съобщи, че няма концепция по какъв начин са попаднали 100-те млн. в предлагането за Бюджета и кой ги е изпратил, което е повече от неуместно.

Макрорамката на Бюджет 2024 беше тоталитарно спусната в целокупност, без авансово разискване и съветниците бяха изправени пред приключен факт.

Единствено ние от “Възраждане ” не се примирихме и все пак направихме десетки градивни оферти в областта на културата, туризма, спорта и други значими области.

Предложихме конструктивен метод в ръководството на приходите от стопанска активност на общината. Те сигурно щяха да се усилят, без повишение на налози и такси. Уви статуквото избра да продължи по остаряло му.

“Сглобката-Варна ” одобри стратегия за предписание с общинско имущество, която вместо да се бори с презастрояването, в действителност го подтиква. Отваря се пътят за стотици капиталови планове в строителството, което ще докара след себе си още повече бетон във всяко кътче на Варна.

Спортът загуби милиони в средства и пропуснати изгоди. Загуби и туризмът, тъй като ръководещите от Сглобката взеха решение безвремието във Варна да продължи.

Уж идеологическите съперници от ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи преодоляха поразително бързо разликите между тях и се прегърнаха в името на бюджетната баница, която е от над 700 млн. лева

Многократно предупреждавахме за идната сглобка. Още в акцията, в това число и на балотажа декларирахме, че няма разлика сред Благо и Иван.

Избирателите на Благо желаеха смяна, а получиха още ГЕРБ и още Движение за права и свободи. Вотът им беше сменен и ето за какво на балотажа не подкрепихме нито едно от лицата на статуквото.

" Възраждане " остана единствената организация, която прави това, което дава обещание в акция.

Не изменихме на идеалите и не продадохме гласоподавателите си! " Възраждане " е лидерът на опозицията и гласът на свободните хора в сегашния Общински съвет. Само след три месеца са идващите избори, където гласоподавателите ще санкционират шарлатаните от #-Сглобката и ще създадат " Възраждане " първа политическа мощ ”.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР