В днешни дни времето е най-дефицитната стока. Мислите, че не

...
В днешни дни времето е най-дефицитната стока. Мислите, че не
Коментари Харесай

Как да направим деня си по-спокоен, по-успешен и по-приятен?

В днешни дни времето е най-дефицитната стока. Мислите, че не можете да се справите с всичката работа, която лежи на плещите ви? Не е по този начин. Съществуват способи да извършите деня си по-дълъг, по-успешен и по-приятен. Ето по какъв начин:
1. Задраскайте една задача, с която сте се заели заради суетност

Всички вършим неща, които са свързани повече с егото ни, в сравнение с с резултатите. Може би участвате в някакво жури или комисия, тъй като ще наподобява добре в CV-то ви. Или преподавате в локален университет, тъй като ви харесва да ви назовават „ професор ”. Каквото и да е, в случай че го вършиме от суетност, с цел да изглеждате значими или готини, значи си губите времето. Ако занятието не способства с друго към живота ви – зарежете го!

2. Направете си етажерка на щастието

Сложете на нея неща, които ви вършат щастливи. Снимки на фамилията. Любими книги. Цветя. Важното е да се чувствате по-добре, когато погледнете към тези движимости. Защото щастието ви дава тласък да работите по-ефективно.

3. Престанете да търсите спомагателните 10 %

Амбициозните хора постоянно се стремят да правят всичко по-добре, по-бързо и по-ярко от всички останали. И то освен в професионално отношение – даже във фитнеса, персоналните връзки и купоните.

Успокойте малко топката. Тази амбициозност ви претрупва и може би настройва част от близките против вас. Основната изгода от нея е още веднъж храната за вашето его. Вгледайте се обективно в работата си и преценете дали спомагателното напрежение е съпоставимо с резултатите. Ако не е по този начин – укротете невротичната упоритост. Ще ви се отвори време и ще имате повече сили за нещо, което в действителност би трябвало да свършите.

4. Научете се да казвате „ не ”

Много е значимо да знаете по какъв начин да отказвате общително и тактично. Повечето от нас автоматизирано одобряват всички оферти, тъй като се боят да не изтърван някоя опция или да не паднат в очите на някого. Резултатът от това е, че поемаме върху плещите си повече, в сравнение с можем да носим. Репетирайте, в случай че би трябвало, упражнявайте се у дома с близки и другари. Така ще се научите да не казвате „ да ”, единствено тъй като смятате, че това се чака от вас.

5. Задраскайте едно „ развлечение ”

Някои играят с часове на компютърни игри. Други посещават безчет празненства и обществени събития. С времето тези „ занимания ” престават да бъдат толкоз занимателни и се трансформират повече в табиет. Навик, който яде безчет часове от седмицата ни и доста сили. Замислете се за нещата, които вършиме просто, тъй като постоянно сте ги правили, и решете дали не е време да спрете.

6. Определете граници

Крайните периоди и времевите рамки са нужни не тъй като животът ни би трябвало да бъде по-тежък. Напротив. Ние инстинктивно нагаждаме напъните и времето си съгласно времето, което ни е несъмнено за дадена задача. Никоя задача не трябва да лишава повече време, в сравнение с изисква действително. Опитайте следното упражнение: кажете си, че ще прекарвате единствено по 10 минути на ден в обществените медии. Не повече от 10. На първия ден ще се мъчите, тъй като няма да получавате „ нужната ” си доза Фейсбук. На втория инстинктивно ще прескочите някои известия в нюзфийда си, тъй като ще усещате, че не са значими за вас. До петия ден ще разберете, че 10 минути са ви изцяло задоволителни, с цел да свършите всичко, което в действителност ви е належащо. Спестеното време е подарък за вас – използвайте го за нещо потребно и прелестно!

Това упражнение се отнася и за всичко останало. Определяйте си граници, спазвайте ги, и ще видите, че с изключение на време, печелите и нараснала креативност – всички знаем какъв брой по-усърдно и съсредоточено работим, когато знаем, че нямаме време за разтакаване.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР