В днешната реалност графичните карти са търсени не само от

...
В днешната реалност графичните карти са търсени не само от
Коментари Харесай

Занаятчийски GeForce RTX 2080 Ti с 22 GB памет нахлуха на пазара при цена едва $500

В днешната действителност графичните карти са търсени освен от геймърите, само че и от фирмите, занимаващи се с AI логаритми. Тъй като профилираните графични ускорители костват баснословни суми и не са задоволителни за всички, хитри бизнесмени започнаха да модифицират елементарни остарели графични карти за игри. Те ги преработват за задания, свързани с изкуствения разсъдък.

Според портала VideoCardz в другите търговски платформи могат да се намерят флагманските графични карти GeForce RTX 2080 Ti от поколението Turing. Интересно е, че при тях потенциалът на видеопаметта е повишен от общоприетите 11 GB на 22 GB. Това е тъкмо за потребностите на изкуствения разсъдък. В същото време сходни оферти се откриват освен в китайските платформи. Такива видеокарти да вземем за пример са залели американския уебсайт за търговия eBay. Цената на една такава модифицирана видеокарта е 500 $.

Процесът на увеличение на паметта във видеокартите е много елементарен и последователен. Особено за модели, които към този момент са били подлагани на такива опити от запалянковци в името на интереса. Всичко, което би трябвало да се направи, е да се намерят подобаващи чипове GDDR памет и да се затворят някои заключения на печатната платка на картата. По този метод ще заблудите графичния процесор и той стартира да поддържа по-голямо количество видеопамет. В някои случаи може да се наложи и смяна на BIOS-а на видеокартата. След тези модификации картите могат да показват прекомерно необичайно държание в игрите. Въпреки това, от позиция на чистата изчислителна продуктивност, нужна за дилемите на изкуствения разсъдък, тези проблеми са без значение.

Според един от продавачите на такава модифицирана GeForce RTX 2080 Ti с 22 GB памет картата не изисква специфичен програмен продукт. Тя работи с нормалните публични драйвери, даже в игрите.

В уеб страницата eBay такива модифицирани карти се оферират от компания, основана в Съединени американски щати. Според продавача „ това е най-хубавата налична опция на модела RTX 3090 за 1/3 от цената му„, като се има поради защо ще се употребяват. Той също по този начин твърди, че картите са били тествани в някои известни модели на изкуствен интелект, в това число Stable Diffusion или LLAMA2, където са посочили висока продуктивност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР