В дискусия Недоверието на гражданите“ Йотова подчерта, че в много

...
В дискусия Недоверието на гражданите“ Йотова подчерта, че в много
Коментари Харесай

Йотова: Липсата на доверие в политиците води до търсене на алтернативи на демокрацията

В полемика „ Недоверието на жителите “ Йотова акцентира, че в доста франкофонски страни доверието на жителите в институциите и политиците доста понижава. „ Недоверието на жителите е предизвикано от неналичието на резултати от обществените дейности, както и от рецесията на полезностите “, уточни вицепрезидентът.

 

Според нея е належащо осъзнаване на изгодата от познаването, отбраната и насърчаването на полезностите на Франкофонията – мир, народна власт, човешки права, тъждество, взаимност, културно и езиково разнообразие.

 

„ В доста страни се следи общ песимизъм към обществените политики и съмнение към главните детайли на обществената сфера “, заяви Илияна Йотова.

 

Вицепрезидентът прикани за задълбочено проучване на аргументите за недоверието на жителите, с цел да се насочат по-добре дейностите на ръководещите и да се избегне наклонността да се търсят други възможности на демокрацията. Йотова посочи смисъла на гражданското обучение, защото гражданското присъединяване на младежите е основен детайл в развиването на демократичните институции.

 

В полемика „ Жените и младежите – предпочитани цели на Франкофонията “ вицепрезидентът акцентира нуждата от усилване на франкофонската активност за повишение на осведомеността за политики за обучение, учредено на тъждество, правдивост и качество, което подхожда на потребностите на пазара на труда и гражданското присъединяване на младежите, изключително девойките.

 

Йотова уточни, че Франкофонията се отличава с многочислените си стратегии в поддръжка на предприемачеството измежду младежите и дамите и още повече с насърчаването на обществената стопанска система. „ В този вид стопанска система дамите са болшинство както в оперативните, по този начин и в управническите структури “, съобщи вицепрезидентът и посочи, че България е на челните места в Европейския съюз по % на дами, които заемат управителни позиции. Йотова прикани за по-активно включване на младежите и дамите в процеса на взимане на решения.

 

В полемика „ Информационните технологии – предпочитан инструмент на Франкофонията “ вицепрезидентът акцентира традициите на България в тази сфера. Тя показа дейностите по Националната стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “, ориентирана към учебни заведения с новаторски практики и такива с капацитет за развиване на нововъведения в региона на естествените науки, цифровите технологии, инженерното мислене и математиката. STEM центрове има построени в 263 учебни заведения у нас.

 

В рамките на форума вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря с генералния секретар на Международната организация на Франкофонията Луиз Мушикивабо и възобнови поканата към нея да посети България. В ръководената от вицепрезидента българска делегация взе участие и министърът на външните работи Николай Милков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР