В дирите на маман влезли благоевградските прокурори покрай разследването на

...
В дирите на маман влезли благоевградските прокурори покрай разследването на
Коментари Харесай

НАЙ- ОПАСНАТА сводница на Балканите зад решетките!

В дирите на маман влезнали благоевградските прокурори около следствието на сводника Мартин Филипов. Когато към този момент бил арестуван, една от неговите проститутки разказала, че преди време била трафикирана в Кипър и други сводници, заели мястото на Марто Дебелия, желаят да я изпратят да работи още веднъж там. По случая е подхванато следствие и в продължение на половин година е наблюдаван целият канал.

Оказало се, че маман Наташа работи с извънреден незаконен обсег и разполага с проститутки от България, Русия, Гърция, Румъния. Момичетата предложили сексуслуги в жилища в Лимасол и Ларнака под зоркото око на румънски охранители. Когато пътували до разнообразни места, те били под онлайн контрола на Наташа, която говорила с тях по телефона.

Минималната цена за сеанс била 30 евро, като от време на време едно момиче имало 55 клиенти дневно. Сводничката получавала половината от дневната заработка на проститутките, като това ставало през трети лица, с цел да не може да бъде проследена. След като я надушили, че е на родна почва, благоевградските прокурори уведомили кипърските си сътрудници и е образуван взаимен екип по линия на Евроджъст.

В един и същи ден са подхванати претърсвания в България и Кипър, извършени са разпити на очевидци пред арбитър и след събиране на безспорни доказателства Елмаз Колева е арестувана. В дома й в София са открити голям брой телефони и огромна сума пари в евро. Тя е упрекната за трафик на 6 дами, измежду които има и от Благоевград, за полова употреба и имотна полза.

Късно нощес Елмаз Колева бе докарана в Районен съд – Благоевград за разглеждане на мярката й за неотклонение. Делото се гледа при закрити порти от дежурния арбитър Гергана Симеонова, която почете настояването на прокурор Елица Калпачка да й дефинира най-тежката мярка „ задържане под стража “.

Разследването на цялата незаконна активност на сводничката продължава в посока пране на пари и укриване на налози. Тепърва ще се открива произходът на парите, с които е закупила два първокласни жилището в София и Кипър, както и над 100 000 евро, които има в банкови сметки, като по случая е осведомена КОНПИ.

Мегаразследването, извършено при цялостна нелегалност и без приключване на информация, е най-голямото през последните години за Районна прокуратура – Благоевград. Заслуга за сполучливата реализация имат служителите на реда от Първо РУП – Благоевград, Столична дирекция на вътрешните работи и чиновниците от ДАТО.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР