В дипломацията не е прецедент и двете страни да обявяват

...
В дипломацията не е прецедент и двете страни да обявяват
Коментари Харесай

Даниел Митов: Ентусиазмът на Петков по темата Македония контрастира с общественото мнение в България

В дипломацията не е казус и двете страни да афишират победа. В България този възторг, с който се разгласи триумф, въобще не е отразен в мненията на хората, които схващат от проблематиката. Ентусиазмът на Петков контрастира с публичното мнение. Не е ясно отстъпи ли България от позициите си и мандата, който беше даден На Кирил Петков по време на КСНС. Това съобщи Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “,, някогашен външен министър, в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 116
Той напомни, че позицията на България стъпва на рамковата позиция, дадена от Народното събрание: “Ако България е отстъпила от това, не знам по какъв начин да го окачествя, с изключение на като изменничество ”.

Според него македонският президент Пендаровски е споделил неща, които са притеснителни. Едно от тях е, че България е отстъпила от позициите си: “Аз се тормозя, че министър председателят не употребява експертизата на Министерство на външните работи. Ако ползваше, нямаше да сме очевидци на този вербален хаос ”. Като неточност регистрира и логиката Македония да се допусне до договаряния и да се стопира, където има проблем. Митов даде образец със Сърбия, която е била позволена до договаряния, само че все пак съветското въздействие не е отслабнало, а в противен случай - засилило си е.

“Червените линии са ясни. Те са свързани с исторически и политически натрупвания. Правата на българите в Северна Македония, отварянето на досиетата по време на комунистическия режим - би трябвало да има диалог в тази посока. Аз се запитвам дали българският министър председател е наясно с това, което полиците от Северна Македония са комуникирали с Външно министерство. Той трябваше да направи обзор на тези документи преди да бърза да отиде някъде ”, разяснява някогашният външен министър.

По думите му връзките България - Македония имат отражение и в съдружниците, е които двете страни членуват: “Редно е Европейска комисия да застане зад дневния ред и проекта, който България има. Необходимо е българското държавно управление да изискат тази поддръжка ”.

“Ние непрестанно чуваме за “Плана Петков ” Какъв е този проект? Аз не съм го виждал ”, съобщи Митов.

“Опасявам се, че визитите са облак прахуляк, който да забули същинските проблеми, с цел да може в един миг да ни показват пред приключен факт. Това ще бъде покруса. Аз не мисля, че някой ще разреши да се прекрачат линиите. Темата Македония е една от дребното, които ни сплотява. Ако държавното управление тръгне да отстъпва, ще има взривоопасна обстановка ”, добави той.

Икономическата съгласуваност не взема решение естеството на проблемите, безапелационен беше някогашният ни външен министър.

“Ние си мислехме, че когато президентът стартира нов мандат, той ще преоцени държанието си към опозицията. Той продължава с клишетата. Наше обвързване е да защитим гласоподавателите си, а той ги наскърбява. Президентът непрестанно се държи с пренебрежение към тях ”, разяснява Митов във връзка излизането на ГЕРБ от зала по време на встъпителното слово на президента Радев.

Той беше безапелационен, че ГЕРБ ще взе участие в диалог за конституционна промяна.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 116  Георги Първанов: Трябва ни нов прочит, стремително да се формулира разбиране за общата ни история с РСМ Георги Първанов: Трябва ни нов прочит, стремително да се формулира разбиране за общата ни история с РСМ  Каракачанов: Македонците страдат от своята нелепост и тарикатлък Каракачанов: Македонците страдат от своята нелепост и тарикатлък  Захариева: Докато научаваме от медиите в Скопие какво мисли българското държавно управление, няма по какъв начин да решим проблемите със Северна Македония Захариева: Докато научаваме от медиите в Скопие какво мисли българското държавно управление, няма по какъв начин да решим проблемите със Северна Македония
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР