В действителност, за да водите добър живот, не е необходимо

...
В действителност, за да водите добър живот, не е необходимо
Коментари Харесай

Безценни съвети: Как да станете богати - 3 необходими стъпки

В реалност, с цел да водите добър живот, не е належащо да имате доста пари, счита Дариус Фору, журналист и бизнесмен.
" Аз не копнея пари. В съпоставяне с това, което бе преди няколко години, имам по-малко пари, само че животът ми не се е трансформирал.
Събуждам се, пия преди малко направено кафе, чета добра книга и стартирам да работя и по този начин до 15:00 – 16:00 часа. След това си поставям потник и къси панталони и ходя на подготовка.
Понякога упражнявам, слушайки музика, различен път – не. След това вечерям със фамилията си. След хранене от време на време виждам тв шоу или филм. Накрая се връщам към четенето или работа ", показва Фору.
Както виждате, с цел да водите добър живот, не ви трябват доста пари. Бенджамин Грейъм е един от най-уважаваните вложители на всички времена.

Веднъж той споделил на собствен стажант: „ Парите не въздействат доста на това по какъв начин ти и аз живеем. И двамата отиваме в кафенето за обяд, работим всеки ден и прекарваме добре времето си. Така че не се безпокой за пари, те не трансформират твоя живот. “
А стажантът му бил Уорън Бъфет – един от най-богатите хора на всички времена.
Прочитайки неговата биография, споделя Фору, се убедих в това, че той е и един от най-пестеливите хора на планетата. Той е печално прочут със своите потребителски привички – изобщо не харчи пари!
Разглеждайки тактиката на Бъфет, бях заставен да призная, че тя работи, споделя още Фору.
Наслаждавай се на живота, спестявай, инвестирай умно и не губи пари. Именно по този начин ставаш по-богат всеки ден.
Фору споделя по какъв начин той ползва тактиката на Бъфет:
1. Живейте икономично
Максимално редуцирам разноските, без да придавам в жертва качеството си на живот. Моят апартамент не е огромен, ипотеката е ниска, както и разноските за битови сметки. Карам Fiat 500, а застраховката на месец на колата е 26 евро. Пътувам един път месечно, защото пребивавам близо до офиса, приятелите и фамилията си.
Престанах да си закупувам фешън устройства и облекла. Трябва да призная, че не спестявам за благоденствие. Всеки месец си закупувам книги. Ям качествена храна. Тренирам. Оборудвах дребна спортна зала в личния си офис.
Както виждате, не упражнявам безспорен минимализъм. Имам лично определение за спестовност.
Не харчете пари за нещо, което не ви носи дълготрайна полза.
Например, здравословната храна ме поддържа в добра форма. Книгите удовлетворяват жаждата ми за познания. Тренировките ми носят успокоение. Пътешествията и отпуската ме въодушевяват и така нататък
Знаете ли за какво не се багра да разходвам пари? Често презираме лакомията. А в случай че не харчим пари изобщо, ставаме скръндзи и изпълнени със страхове.

Всъщност, в това няма нищо неприятно. Сенека е споделил: „ Може да се каже, че бедните и богатите страдат от едно и също: и двата вида се хващат за парите и страдат, в случай че се окажат надалеч от тях “.
Стремете се към салдото. Никога не харчете повече, в сравнение с печелите. Но помнете, че животът е къс, с цел да се ядат единствено ориз и бобови култури.
2. Винаги си поставяйте буфер
Всични ние знаем по какъв начин да натрупаме положение, нали? Като спестяваме пари и влагаме. Преди да се замислите за вложение, би трябвало да създадете буфер. Какво ще вършиме, в случай че се скапе хладилникът ви? Т.е. трябват ви пари за непланирани разноски.
Ако имате буфер, можете да си кажете когато и да е: Да върви всичко по дяволите, ходя на странствуване!
С пари можете да си купите независимост. За задачата нямате потребност от 1 млн. $. Лично на Фору са му задоволителни 10 000 евро в банката, до които да има достъп когато и да е.
3. Диверсифицирайте приходите
Каква е вашата цел, когато инвестирате? За мен не е облагата, а натрупването на благосъстояние. Това са безусловно разнообразни неща. Аз влагам за пенсия. Т.е. за бъдещето.
Трупам пари, работейки през днешния ден. Вместо да изгубвам време в диверсифициране на вложенията, диверсифицирам прихода.
Това е главната неточност, която хората вършат – залагат на един източник на приход. Дори и да имате работа, не си коства 100% да залагате на нея. Помислете. Защо парите ви идват от един източник? Това ваша тактика ли е? Защо е точно такава?
Забравете за дейното вложение – то е за експерти и луди.
Печелете повече пари. Продавайте нещо онлайн. Дайте апартамент чартърен през Airbnb. Предоставете някакви услуги против пари. Правете това, което можете.
Заработете налични пари. Инвестирайте ги в активи. Купувайте парцели. Давайте ги чартърен. Не се отнасяйте безгрижно към тази тематика.
Не всеки, който има апартамент, може да печели от него, давайки го чартърен. Ако всичко беше толкоз елементарно, всички щяхме да сме богати. Светът се промени. Банките не дават пари толкоз елементарно.
Нужен ви е приход. Всеки мечтае за въздържан приход, само че той е втората част от вашата финансова тактика. В самото начало би трябвало да заработите положението си, по-късно да го инвестирате.

Накрая самите пари се грижат за останалото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР