В действителност различните етапи от проекта, на обща стойност над

...
В действителност различните етапи от проекта, на обща стойност над
Коментари Харесай

Обвиниха Кметицата На Златица В Кражба На Над Милион!

В реалност другите стадии от плана, на обща стойност над 100 000 лева без Данък добавена стойност, били финансирани и изпълнени по контракт сред община „ Златица “ и частно сдружение.

Магдалена Иванова е изготвила формалния документ с погрешно наличие за да бъде употребен пред регионалния шеф на Софийска област и по този начин да се реализира двойно финансиране.

Второто обвиняване се отнася за дейностите на кметицата в интервала за интервала от 14 юли 2014 година до 18 декември 2014 година За посоченото време с две обособени действия в качеството си на кмет, Иванова е осъществила длъжностно заграбване на сума в общ размер над 1 000 000 лева Средствата били отпуснати като целеви дотации за финансови разноски от държавния бюджет на България по стратегия за 2014 година „ Растеж и стабилно развиване на районите “.

В качеството й на кмет на община Златица, Магдалена Иванова е имала обвързване да ги пази и ръководи. Вместо това, в съучастничество с друго длъжностно лице от община Златица и шеф на частно комерсиално сдружението като помагачи, тя се разпоредила със сумата, като наредила заплащане по фактура за осъществени строително-монтажни работи. За улеснение на присвояването било осъществено документно закононарушение от страна на помагачите й, като били формирани публични документи с погрешно наличие - протоколи за приемане на осъществените ремонтни действия.

В тях били отразени голям брой такива, само че без да са действително изпълнени. По този метод във фактурите били отразени неведнъж по-високи стойности от действително дължимите.

За самото сформиране на публични документи с погрешно наличие не може да се търси наказателна отговорност от кметицата, защото не е взела участие в правенето им, само че е била осведомена с неверността на отразените в тях условия.

Магдалена Иванова е с мярка за неотклонение „ подписка “. Ако бъде приета за отговорна по повдигнатото й обвиняване за документно закононарушение, тя може да получи наказване „ отнемане от независимост “ до 5 години, като съдът може да постанови и „ отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба “.

За длъжностното заграбване законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество на наказания, и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и отнемане от право да упражнява избрана специалност или активност “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР