В действителност часовниците ни в момента се движат с час

...
В действителност часовниците ни в момента се движат с час
Коментари Харесай

Днес стават ясни резултатите от допитването за часовото време в целия ЕС

В реалност часовниците ни сега се движат с час напред от действителното време. Това е поради лятното часово време, с което от дълго време сме привикнали. През последните години от ден на ден се ускоряват подозренията за изгодата от промяната на часовника два пъти годишно.

Късно нощес завърши допитването в целия Европейски съюз, проведено от Еврокомисията – какво мислят жителите на 28-те по този въпрос. Резултатите ще станат известни по обед.

Всяка последна неделя на месец март жителите на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и още няколко огромни страни, местят стрелките с един час напред. А в последната неделя на октомври – с един час обратно.

Това става за първи път в Германия, в тежките години на Първата международна война. Идеята е да се пестят енергийни запаси и човешка сила. Тази процедура последователно се вкарва и в останалите европейски страни, както и в Северна Америка и Съветския съюз.

С годините от ден на ден се прокрадват подозрения за изгодата от сходна промяна. Икономисти акцентират причини, че икономическата изгода не е кой знае какъв брой значима. Други са загрижени за нарушаването на естествения биоритъм на организма.

В резултат, дебатите доведоха до гласуването на резолюция в Европейския парламент, приканваща Комисията да изследва причините " За " и " Против ". Допитването до жителите няма силата на референдум, а е единствено изследване на настройките. За да се стигне до анулация на лятното часово време, би трябвало да има гласоподаване в Европарламента, както и единодушието на всички държави-членки.

" Икономическите изгоди от това разбъркване на времето са мислени ", разяснява в студиото на " Тази заран " предприемачът Васил Василев.

Той уточни, че преди век отношението сред цената на киловатчас и цената на минута здраве е било друго.

" Обстоятелство, че по-голяма част от хората са за превъзмогване на този проблем демонстрира, че хората не са съгласни, не го одобряват, то им пречи ", безапелационен беше Василев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР