В девинското село Триград ще бъде изграден единствен по рода

...
В девинското село Триград ще бъде изграден единствен по рода
Коментари Харесай

Изграждат парк на родопската билка 

В девинското село Триград ще бъде построен уникален парк на родопската билка, заяви Радост Чейрекова от уредниците.

Паркът е част от план за новаторски принос за развиването на екотуризма и предприемачеството в региона на билкопроизводството.

Предвиждат се демонстрации на разнообразни типове билкопроизводство - чайове, сокове, козметика, тинктури и други, както и осъществяване на семинари и образования от експерти, които да подкрепят младите бизнесмени и съществуващи предприятия, занимаващи се с
билкопроизводство. Ще има и безвъзмезден достъп до информация за подкрепяне на билкопроизводството и екотуризма посредством средства от Фондовете на Европейския съюз, в особено основан уеб уебсайт.

Проектът FLOREO се извършва от Сдружение с нестопанска цел " Здравец " по Програмата ИНТЕРРЕГ Гърция - България - 2014-2020.

Триград е известна туристическа дестинация, поради пещерите Дяволското гърло и Харамийска, както и поради Музея на мечката. Малко знае се, че в покрайнините му са едни от дребното останали естествени залежи на мурсалския чай, именуван родопската виагра и билката на дълголетието. Местните са култивирали чая и го отглеждат за продажба и в градините си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР