В детските ясли в Китай малчуганите имат нови преподаватели роботи

...
В детските ясли в Китай малчуганите имат нови преподаватели роботи
Коментари Харесай

В детските ясли в Китай навлизат преподаватели роботи

В детските ясли в Китай малчуганите имат нови преподаватели роботи на име Кико, съобщи Франс прес.
Роботчетата са високи 60 сантиметра и се употребяват към този момент в 600 детски градини. Те носят общото име Кико, бели са и са закръглени. Нямат ръце и се реалокират на колелца. В тях са вградени камери, които им оказват помощ да се ориентират и които разрешават също по този начин на децата, за които те се грижат, да вършат видеозаписи, предава Българска телеграфна агенция.
Роботчетата описват истории на малчуганите и ги карат да дават отговор на въпроси за инспекция на логическото им мислене. При всеки верен отговор работчетата реагират с възторг, а очичките им получават формата на червени сърца.
В Китай роботи доставят покупките по домовете, съпровождат възрастните хора или дават информации за настоящите закони. Фирмата основател на роботчетата Кико, които са в детските градини, желае те да стартират да се употребяват и в класните стаи, а също да се изнасят и в други азиатски страни.
Пекин влага доста в изкуствения разсъдък в границите на програмата си "Произведено в Китай 2025 година ", целяща развиването на високотехнологичния бранш. Според Международната федерация по роботика Китай е страната в света, която в този момент употребява най-вече промишлени роботи -340 000 са ситуирани в китайските фабрики.
Китайският пазар на роботите, предопределени за бранша на услугите, в този момент съставлява 1,32 милиарда $ (910 милиона евро). Очаква се той да нарасне на 4,9 милиарда $ до 2022 година, съгласно консултативната компания Рисърч ин Чайна.
Китайска компания даже показа предходната година роботи, които могат да приказват, да включват съдомиялна машина, да имат комплицирани изражения на лицето и даже полови контакти.
Роботчетата Кико в детските градини костват 10 000 юана броя (1280 евро). Това е почти колкото месечната заплата на учител от плът и кръв. Но те към момента не могат да взаимодействат напълно с децата, да реализират образен контакт с тях и да имат разнообразни лицеви изражения, а това е от голяма важност при общуването с малчуганите. Предимството на тези роботи е, че са по-стабилни прочувствено от хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР