В десетки градове на Русия са планирани нови протести в

...
В десетки градове на Русия са планирани нови протести в
Коментари Харесай

В много градове в Русия готвят нови протести в подкрепа на Навални

В десетки градове на Русия са планувани нови митинги в поддръжка на опозиционера Алексей Навални, съобщи БНР. Властите вършат всичко допустимо, с цел да ги предотвратят.

Сборният пункт на протестиращите в Москва е Лубянският площад в центъра, където се намира централата на Федералната работа за сигурност. Голям периметър към постройката е отцепен от полицията. Затворени са седем централни станции на метрото. Променени са маршрутите на наземния градски превоз.

Министерството на вътрешните работи предизвести, че участниците в противозаконни всеобщи мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура изиска да бъде блокиран достъпът до обществените мрежи, които разгласяват информация за митинга.

Няколко близки съратници на Навални бяха сложени под домакински арест. Те за обвинени за това, че апелите им за присъединяване в митингите на 23 януари са довели до нарушение на противоепидемичните ограничения. Тогава бяха арестувани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР