В дербито с Локо (София) капитанът на Левски Николай Михайлов

...
В дербито с Локо (София) капитанът на Левски Николай Михайлов
Коментари Харесай

Михайлов е 15-ят вратар в историята на Левски, който стига до двуцифрено число сухи мрежи

В дербито с Локо (София) капитанът на Левски Николай Михайлов закръгли сухите си мрежи от началото на сезона на 10. Той е водач в Първа лига по този индикатор, като дели върха със стража на Черно море Иван Дюлгеров, който през вчерашния ден също не пусна гол против Славия.
 Агитката на Рома се подиграва с ултрасите на Левски
Агитката на Рома се подиграва с ултрасите на Левски

" Къде бяхте в София? "

Същевременно Михайлов е 15-ят вратар в историята на Левски, който стига до двуцифрено число сухи мрежи в границите на един сезон, отбелязва " Мач Телеграф ". Така той става трето потомство състезател на този пост при " сините " с такова достижение. Баща му Борислав и дядо му Бисер са стигали до 12, а той има действителна опция да ги настигне и даже задмине още до края на сегашния сезон. Николай пък най-често от съотборниците си през този шампионат досега е бил избиран за състезател на мача в дуелите на " сините ".

Абсолютен рекордьор в историята на клуба е Димитър Иванков, който през сезон 1998/99 резервира в цели 21 мача мрежата си суха. Любимецът на Сектор Б държи и върха измежду " сините " вратари за най-вече шампионати с най-малко 10 сухи мрежи. Той е стигал тази кота в цели 7 шампионата.

Друг младеж на клуба - Божидар Митрев, е втори с 19 сухи мача. Той ги реализира през 2017/18, когато треньор на тима беше Делио Роси. Митрев дели втората позиция с Боян Йоргачевич, който записа своето върхово достижение през 2015/16. Сърбинът е единственият чужденец, който два пъти е достигал до границата от 10 сухи мрежи. От легионерите един път това е правил и черногорецът Милан Миятович.

Най-постоянен е Пламен Николов при започване на 90-те години, когато в три следващи шампионати записва 12 турнирни мача без позволен гол. Това стана през 1991/92, 1992/93 И 1993/94. Година по-късно Левски стана за трети следващ път първенец, а Пинко както го назоваха почитателите, подвигна мачовете без позволен гол до 13. Той съумя да надгради до 14 през 1995/96, само че пък тогава Левски не стана първи, а златото отиде при Славия.
 Събраната сума в акцията
Събраната сума в акцията " Левски е безконечен " мина 1 млн. лв.

" Сините " почитатели сториха това единствено за 40 дни!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР