В дерби от 19-ия кръг на Бундеслигата РБ Лайпциг победи

...
В дерби от 19-ия кръг на Бундеслигата РБ Лайпциг победи
Коментари Харесай

РБ Лайпциг взе дербито с Леверкузен

В дерби от 19-ия кръг на Бундеслигата Република България Лайпциг победи Байер Леверкузен с 1:0. В 51-ата минута на мача Нкунку с отличен удар откри резултата, а това се оказа и победния гол в мача. След този триумф отборът от Лайпциг е на 7 точки от водача Байерн с актив от 38. "Аспирините " са 4-ти с 32 точки.

В 4-ата минута домакините проведоха добра офанзива, само че ударът на Нкунку не откри задачата, откакто топката мина настрана от вратата. Република България Лайпциг вкара топката в мрежата на "аспирините " в 13-ата минута посредством Сабитцер, само че попадението не беше зачетено заради засада. Три минути по-късно Вирц опита да осъществя, само че Гулаши, който записа своя мач №150 за клуба избави тима си от попадение.

В 29-ата минута домакините получиха директен свободен удар на границата на наказателното поле, само че Анхелиньо завоюва единствено корнер, а след осъществяването му не последва заплаха за Храдецки. Футболистите на двата отбора си спретнаха лек скандал в края на първата част като се сбутаха на терена, само че в последна сметка всичко се размина без картони.

Република България Лайпциг откри резултата в 51-ата минута на мача, откакто Нкунку се възползва от неточност в защитата на гостите и с съвършен удар матира Храдецки, с цел да изведе тима си напред в резултата. Домакините пропуснаха да осъществят втори гол, откакто в 62-ата минута топката нацели гредата след удар на Сьорлот. Две минути по-късно Белараби стреля неопределено при рискова аката за Леверкузен.

В 88-ата минута гостите пробваха да изравнят резултата, само че имаше Белараби беше в състояние на засада. Табсоба също опитва мерника си в края на дуела, само че Гулаши избави удара. В последната минута от даденото от съдията продължение Република България Лайпциг получи правото да извърши директен свободен удар, само че Сабитцер нацели напречната греда. Така в последна сметка резултатът се резервира 1:0.

Република България Лайпциг - Леверкузен 1:0
голмайстор: 1:0 Нкунку (51)


Ето и съставите на двата тима:

Република България Лайпциг: Гулаши, Клостерман, Упамекано, Адамс, Мукиеле, Сабитцер, Кампъл, Анхелиньо, Нкунку, Олмо, Сьорлот

Your starting XI to take on
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР