В Денят започва с Георги Любенов бившият служебен министър на

...
В Денят започва с Георги Любенов бившият служебен министър на
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Не се налагат извънредни мерки срещу COVID-19

В " Денят стартира с Георги Любенов " някогашният длъжностен министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров съобщи, че съгласно него новата вълна от COVID-19 не съставлява опасност и не се постановат изключителни ограничения. По думите му Омикрон е подравнен като симптоматика с грипа. Според него работата на идното служебно държавно управление ще бъде доста по-лесна, макар новата вълна на коронавирус.

„ Миналата година служебното държавно управление беше изправено пред огромни компликации поради тежкото протичане на Делта разновидността на ковид и поради неприятното положение, в което се намираше здравната система. Тежкото завещание от 10-годишното ръководство на ГЕРБ сложи големи компликации пред тогавашното служебно държавно управление “, разяснява той.

Най-важната задача на служебното държавно управление е да провежда почтени избори, означи той. В отговор на въпроса дали Кацаров е канен за министър, той разяснява, че не е водил сходни диалози.

„ Властта не ме интересува, интересува ме здравната система и промяната в нея. Що се отнася до промяната, аз мога да я проведа, само че мога и да оказвам помощ на драго сърце на някой различен да я осъществя “, означи той.

Той акцентира, че е оптимист за бъдещето, тъй като настройките на обществото и актуалните партии са в посока на това да се извърши промяна в опазването на здравето.

" Не беше променено нещо значително за последните месеци в областта на опазването на здравето, това е малко време за основни промени. Притеснителното е, че няма стратегия за сходна смяна, в случай че здравната система в действителност се нуждае от съществени промени. ", съобщи Стойчо Кацаров.

Според него големият проблем на здравната система е, че тя не е фокусирана върху потребителя.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР