В деня за размисъл служител на ДАНС се е обаждал

В деня за размисъл служител на ДАНС се е обаждал ...

Борисов: ГЕРБ наема адвокати и започва съдебни дела, за да помага на хората


В деня за размисъл служител на ДАНС се е обаждал на бившия земеделски министър Десислава Танева да се яви на разговор по сигнал. Накарали са я да подпише протокол, че няма да нарушава член от Изборния кодекс, заяви тя тя във видео, публикувано във фейсбук профила на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Човекът, от когото зависи всичко, се нарича Станислав Трифонов", смята той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията наема адвокати и започва съдебни дела, за да помага на хората и да спаси демокрацията.

По думите му с най-ниската избирателна активност в историята, изборите са спечелени под терор и машинации. Той попита Христо Иванов как се чувства в една кошница с всички тези хора, които твърдят, че са нещо ново.

Борисов се обърна към министър Асен Василев и му припомни, че заради COVID ГЕРБ са удължили плащането на данъците до 30 юли и го прикани да не ги отчита като негов приход, защото е от миналата година. И обяви, че актуализация на бюджет на служебно правителство ГЕРБ няма да гласуват.

За всички става ясно как да спечелени най-честните избори, с най-ниската избирателна активност за всички времена под терор, машинации, костинбродски афери, за да може в парламента да тече в момента това, което бих нарекъл седянка. От всичките преговори досега, аз съм водил много преговори с коалиционни партньори, такова безобразие, толкова смешно, такова нископродаваемо шоу не е имало, коментира лидерът на ГЕРБ.

Това, което правят в момента, е забавно. Само че хората след това доста ще страдат. Днес Асен Василев, този харвардски възпитаник, казва, че ще съберат около 2 млрд. лв. повече приходи. Колега, ако ти си ми финансов министър, в бъдеще време, когато говориш за приходи, трябва да ме убедиш, че ще ги събереш, коментира той. Борисов се обърна към министър Асен Василев и му припомни, че заради COVID ГЕРБ са удължили плащането на данъците до 30 юли и го прикани да не ги отчита като негов приход, защото е от миналата година.

Христо, радваш ли се на демократичните избори, които проведе? Това ли ти е реформата? Не те ли е срам да клечиш пред ДПС? Този модел, който налагате, ще видите докъде ще ви доведе. Днес уж ДПС не са във властта, няма да участват, но се срещат и си подават реплики как ще работят заедно, изтъкна той. Искам да се срещам с хората и затова обикалям град по град защото не съм предполагал, че такъв страх могат да насадят, каза още лидерът на ГЕРБ.

Сега ви залъгват с тези 2 млрд. приходи, но сме на последното място по ваксинация. Ще разболеете народа, бракувате ваксините, идва четвъртата вълна, ще препълните болниците, допълни той.

Хората, когато се усетят излъгани тези няма да ги има, по-бързо правете правителство, за да си поемете отговорността. Те не знаят за какво става въпрос, щели да правят плаващи мнозинства. Моделът Борисов означаваше модерна инфраструктура, най-ниска безработица, отличници в ЕС по най-нисък дълг, коментира още лидерът на ГЕРБ.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/343326787288921

Източник: trud.bg