В деня за прошка: Нагостете всички с най-вкусната баница с

...
В деня за прошка: Нагостете всички с най-вкусната баница с
Коментари Харесай

В деня за прошка: Нагостете всички с най-вкусната баница с праз за Сирни Заговезни


В деня за амнистия: Нагостете всички с най-вкусната баница с праз за Сирни Заговезни. Сирни Заговезни тази година се празнува на 17 март, неделя. Знаете, че трапезата би трябвало да е богато отрупана с най-разнообразни храни, измежду които е и домашно приготвената баница.

Сигурни сме, че малко на брой разполагат с една от най-старите предписания за баница с праз и сирене. Днес ще ви зарадваме като я споделим с вас. Така ще можете да приготвите съвършената баница, с която да изненадате цялото си семейство.
Как се подготвя най-вкусната баница с праз и сирене за Сирни Заговезни?
Ето го листата с артикули, за които би трябвало да се погрижите:

кори за баница – 400 г фини
За първата плънка:

яйца – 4 бр.
кисело мляко – 250 – 300 г
брашно – 2 с.л.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
олио – 1/2 к.ч.

За втората плънка:

праз – 3 бр.
сирене – 200 г
масло – 10 – 15 г
Начин на подготвяне:
Приготвянето на баницата е извънредно елементарно и сме уверени, че с тази рецепта няма заплаха да ви измъкнем от зоната ви на комфорт. Още по-хубаво – може да включите и най-малките в изработката на тестеното произведение.

1. Най-напред започнете със запържването на праза, като преди този момент сте нарязали зеленчука на приблизително огромни части.

2. Когато омекне, прибавете сиренето, натрошено на ситно.

3. В обособена купа смесете содата и киселото мляко.

4. Приготвянето на втората плънка е още по-лесно. Всички артикули се смесват вкупом и се разрушават.

5. Ето, че пристигна моментът, в който да разкрием по какъв начин да сглобите и самата баница. Вземете две от корите от пакета и ги сложете на дъното на авансово омаслена тава. Върху тях разпределете 3-4 лъжици от първата плънка.

6. Идва ред на другата плънка и по този начин, до момента в който продуктите в купите не свършат. Ако остане примес, се разпределя върху баницата.
На няколко места се слагат нарязани късчета масло.
7. Едно от разпоредбите е фурната да не бъде авансово загрята. Включва се на 200 градуса и се вкарва баницата. Когато е подготвена, се вади от фурната и се завива с забрадка. Няколко минути по-късно може да я похапвате. И визия си нямате какъв брой вкусно ухае.

Добър вкус!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР