В деня, в който регулаторът одобри с близо 43 на

...
В деня, в който регулаторът одобри с близо 43 на
Коментари Харесай

Газовата борса постигна цена по-ниска от новата руска

В деня, в който регулаторът утвърди с близо 43 на 100 по-ниска цена за вътрешния пазар по контракта с съветската " Газпром ", на газовата борса бе реализирана още по-малко цена на синьото гориво, която е и рекордно дъно за стартиралия през декември борсов пазар у нас.

От сдружението " Газов Хъб Балкан ", което е оператор на платформата за газова търговия, оповестиха, че към 15.30 ч в сряда, на анонимния кратковременен сегмент, е била подписана договорка с артикул " в границите на деня " на цена от 24.50 лева./MВтч. Това е с 0.70 лева по-евтина от контролираната цена, влезнала в действие от 1 април 2020 година

" Следва да се има поради,че в цената по подписаната договорка са включени и разноските за достъп и транспорт до виртуална комерсиална точка, което прави цената още по-конкурентна от контролираната, означават от борсата.

Същевременно на дълготрайния неанонимен сегмент са били реализирани покупко-продажби за доставка на 214 800 Mвтч през април на среднопретеглена цена от 23.95 лева./MВтч или с 5 % по-ниска от контролираната цена, допълват от сдружението.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР