В деня, след като държавният глава Румен Радев положи клетва

...
В деня, след като държавният глава Румен Радев положи клетва
Коментари Харесай

Първанов и Плевнелиев обсъдиха с млади политолози политическото слово на президентите

В деня, откакто президентът Румен Радев постави клетва пред Народното събрание, в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ се организира обществена полемика с президентите Георги Първанов(2002-2012) и Росен Плевнелиев (2012-2016).

Събитието, проведено от Студентския клуб на политолога към СУ, се организира под наслов „ Ролята на политическото слово на президента “.
Млади студенти и политолози събират президентите Първанов и Плевнелиев
По мотив встъпването в служба на президента, както и събитията през миналата година, Студентски клуб на политолога (СКП)...
Прочети повече
Дискусията по тематиката провокира необятен интерес измежду академичната общности събра на едно място редица изявени общественици, културни и политически дейци, медии, преподаватели и студенти.

По време на обособените панели президентите Първанов и Плевнелиев показаха визионерския си взор върху настоящата политическа и социална обстановка в страната, която обрисува нуждата от разговор сред институциите, както и от пълноценно схващане на ролята и функционалностите на президента в тези процеси.

 „ Тази инциатива може да се трансформира в непрекъснато настояща “, сподели президентът Първанов. " Словото е огледало на демокрацията. И колкото повече време минава от българската народна власт, аз се увещавам в правотата на тези думи. За страдание, постоянно се оказваме против кривото огледало на демокрацията. Често политиците употребяват думи, които не ни вършат чест и не показват политиката в най-хубавата й светлина ", сподели Първанов.

" В 90 на 100 от случаите речите съм си писал самичък. Пиша ги на разнообразни по цвят листа.  Пазя ги като списък и за себе си, и за историците ", добави той.
Първанов: Тъпчем на едно място със Северна Македония
Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) е нещо, което правя оценка положително от официална позиция и приключи с консенсус. Т...
Прочети повече
Изказвания направиха и уредниците от Управителния съвет на Студентски клуб на политолога (СКП). " Тази полемика бе наша фантазия от няколко години ", напомни Дария-Лора Дачева, ръководител на СКП.

 



Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР