В Деня на Земята НАСА ви кани да създадете и

...
В Деня на Земята НАСА ви кани да създадете и
Коментари Харесай

Погледнете през очите на НАСА в Деня на Земята


В Деня на Земята НАСА ви кани да създадете и споделите вашето лично мнение за нашата планета, да помогнете в битката против комарите, разнасящи заболявания и да наблюдавате летателният цикъл на станциите, наблюдаващи Земята.

За да означи Денят на Земята на 22-ри април организацията ще покаже доста от новаторските си технологии и ще окуражи елементарните хора да употребяват някои от нейните онлайн принадлежности.

Ако посетите уеб страницата на НАСА на 22-ри април ще имате достъп до три инструмента:

GIF на твоя изменящ се свят

Апликацията на НАСА за разглеждане на света и за интерактивно търсене предлага и алтернатива за събаряне на сателитни фотоси с високо качество. В нея можете да намерите информация както от през вчерашния ден, по този начин и от преди две десетилетия. През лесния за потребление картов интерфейс, който може да се употребява както през телефон или таблет, по този начин и на настолен компютър, можете да наблюдавате придвижването на айсбергите, разпространяването на горските пожари, както и зараждането и растежа на тропическите стихии. Можете да приближите всяка част от света и да извършите анимиран GIF, който да споделите в обществените мрежи. Налично е и видео управление за работа с програмата.

3D панорама от галактическият транспортен съд на НАСА и данни

Летете към Земята с галактическата научна задача на НАСА и наблюдавайте планетата ни в цялостта й. Окото на Земята е приложение, което можете да свалите на своя преносим компютър, в което можете да видите актуалното състояние на всички орбитални станции на НАСА, както и да научите някои забавни детайлности за идни задачи. „ Последните събития ” ви разрешават да проучите фотоси на разнообразни местоположения от космоса - естествени събития като огромни стихии, горски пожари и цъфтежа на водораслите.

Приложението градска просвета, помагащо да се борим с популяризираните от комарите заболявания

Градска просвета може да помогне за предотвратяването на Зика и други пренасяни от комарите заболявания. Безплатното приложение може да бъде свалено на всеки телефон от Гугъл Play или App Store. С приложението хората може да рапортуват за всички места, в които виждат по-голям брой на комари или техните ларви. Чрез тази информация учените и районните здравни организация ще могат да сформират ясна карта на региона на разпространяване и предстоящата популация на комарите във вашия квартал.

Освен тези приложения НАСА ще означи Деня на Земята и посредством събития във Вашингтон и Хюстън, а във Facebook страницата на организацията стартира предаване онлайн под наслов „ Нека трансформираме метода, по който виждаме планетата си ”./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР