В деня на втората годишнина от началото на войната президентът

...
В деня на втората годишнина от началото на войната президентът
Коментари Харесай

Президентът Зеленски: Приближихме се до победата със 730 дни /вид...

В деня на втората годишнина от началото на войната президентът на Украйна Володимир Зеленски излезе с послание към сънародниците си от киевското летище " Хосомел ". " Именно отсам трябваше да стартира това, което бе наречено " Киев и Украйна да бъдат завладяни за три дни ". Накратко казано - преди две години ние посрещнахме тук вражеския десант с огън, а в този момент посрещаме нашите другари, нашите сътрудници ", съобщи президентът.

 

Летище " Хостомел " бе място на яростна борба при започване на нашествието, когато Русия се опита да вкара десантчици, с цел да превземе столицата Киив, намираща се на няколко километра.

За да изразят солидарността си с Украйна, в Киев дойдоха председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и министър-председателите на Италия, Канада и Белгия.

 

А.

 

" Приближихме се със 730 дни до успеха. Някои вероятно чакат пророк да предскаже по кое време ще се случи това, само че милиони украинци следват мотото - в случай че се борите, ще надвиете. И го следват самоотвержено и самоуверено към този момент 730 дни ", продължи Зеленски, изразявайки увереността си, че войната може да има " един-единствен край - успеха на Украйна ".

 

" Тук, на това място, се схваща най-добре, че металът може да не издържи, само че не и украинците. Един аероплан може да бъде изгорял, само че фантазията не може да бъде унищожена. Мечтата, с която 730 дни всеки от нас заспива и се разсънва ", сподели Зеленски.

 

" Всеки естествен човек желае войната да приключи. Но никой от нас няма да разреши да бъде комплициран завършек на нашата Украйна ", продължи президентът, като акцентира, че войната би трябвало да завърши съгласно изискванията на Украйна, а мирът би трябвало да бъде " обективен ". " Именно по тази причина в бъдещата история до думата Украйна постоянно ще стои думата самостоятелна ", посочи Зеленски.

 

" Скъпи велики хора от една велика страна, безпределно се гордея с всеки един от вас. Възхищавам се на всеки един от вас. Вярвам във всеки един от вас. Всеки естествен човек желае войната да завърши. Но никой от нас няма да разреши Украйна да завърши ", написа украинският президент във Фейсбук.

" Ето за какво, когато става дума за преустановяване на войната, постоянно прибавяме: при нашите условия. Ето за какво наред с думата мир постоянно има и друга дума: заслужено. Ето за какво в бъдеще думата " самостоятелен " постоянно ще се появява дружно с думата " Украйна ". За това се борим. И ние ще победим. В най-великия ден от живота ни ", безапелационен е той.

" Благодаря на всички наши бойци, на нашия народ и на всички по света, които поддържат нас и истината. Слава на Украйна! ".

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР