В деня на виното и любовта беше представен новият политически

...
В деня на виното и любовта беше представен новият политически
Коментари Харесай

Новият проект „Заедно” - без червени линии и лъскава опаковка

В деня на виното и любовта беше показан новият политически субект  - обединението „ Заедно ” на Ива Митева и Любомир Каримански.

Тя се нарежда в център-дясно като в състава ѝ  влизат четири партии – „ Зелените ”, представлявани от Владимир Николов, „ Социалдемократическа партия ” на Тодор Барбалов, „ Сбор ” на Димитър Илиев, и „ Движение на непартийни претенденти ” на Минчо Христов. Юлиан Софрониев е седмият член на  съдружния съвет на плана като той е единственият без политически бекграунд. 

Решенията ще се вземат със единодушие от най-малко 2/3. Председател на обединението ще бъде Ива Митева.

Очакванията на обединението е да получат поддръжка от 10% на 2 април. Обединението се нарежда в дясно - център на политическия набор. „ Мотивът за основаване на тази коалиция е двегодишното опълчване, гневът, омразата и обедняването на хората. Не сме там, където желаеме да бъдем, върнахме се обратно. Имаме потребност от обединяване, и от това, което се споделя, да стартира да се извършва. Всички дружно търсим умерена политика, която да ни докара до сигурност и непоклатимост. Червени линии няма да чертаем ”, съобщи Митева по време на представянето на новия политически план.

Тя отбелязва, че пътищата им с Има Такъв Народ са се разделили, само че остава с почитание към Слави Трифонов, не поддържа контакт с някогашните си сътрудници от Има Такъв Народ.  Митева добави, че не е говорила с първите отцепници, тъй като съгласно нея постъпката им е била нелоялна.

„ Дадох всичко от себе си за партията, екипен състезател съм, само че желая всички да играят отборно, в това число и водачът. Тук сме си споделили, че преди всичко ще си имаме доверие. След 2 години разпад и безпорядък в този момент би трябвало единодушие ”, разяснява тя. Митева не пожела да разкрие с кои други партии са водени диалози за коалиция. Заяви, че са търсили по-широко обединяване от умерени специалисти, само че са се лимитирали до по-малко субекти. 

Митева и Каримански загатнаха, че могат да договарят с Политическа партия и Демократична България, в случай че влязат в Народното събрание, само че на въпрос за обединяване с ГЕРБ и Движение за права и свободи отвърнаха, че няма да има „ червени линии ”.

„ Поставяме началото на нов вид политика, която да слага края на политическата  безпътица, ние сме в клопката на политическите партии и те не кореспондират с елементарния човек, който има потребност от прекъсване на обедняване и приходи, които да догонват европейските ”, акцентира Каримански.

Незабавно преустановяване на нелоялните практики на компаниите със съществени наказания за събаряне на цените и понижаване на спекулата е първото, което той даде обещание партията да направи. Нелоялните компании няма да получават помощи от страната.

„ Ние сме за това да има напредък на минималната работна заплата. Ние сме за това тя да пораства. Но в случай че паралелно с това има напредък на стопанската система ”, сподели още някогашният претендент за началник на Българска народна банка.

„ Ние залагаме на наличието, а не на лъскавата опаковка ”, добави още той.

Каримански разясни, че още през вчерашния ден е оповестил решението си да не бъде повече част от екипа на служебния финансов министър Росица Велкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР