В деня на траур в Перник започнаха погребенията на жертвите

...
В деня на траур в Перник започнаха погребенията на жертвите
Коментари Харесай

Проверки на фирмата собственик на катастрофиралия до с. Микре автобус

В деня на печал в Перник започнаха погребенията на жертвите на тежката злополука край ловешкото село Микре. Девет души починаха предишния петък, откакто се удариха камион и рейс, пренасящ незрящи. Собственикът на пернишката фирма-превозвач „ ВИ-ЕМ “ Юлиян Борисов поддържа плануваните нови условия за сигурност за всички компании.


Освен коланите да станат наложителни, Юлиян Борисов отбрани концепцията за видеонаблюдение, както в рейсовете, по този начин и по пътищата.
Юлиян Борисов, притежател на „ ВИ-ЕМ “,фирма-превозвач: Така ще бъде най-добре. Поне хората ще се изплашен да не карат толкоз мощно.
Фирмите обаче ще имат потребност от време, с цел да оборудват рейсовете.

Юлиян Борисов, притежател на „ ВИ-ЕМ “,фирма-превозвач: За моята компания мога да го реша до един месец. Не е проблем това. Но, общо приказвам, най-малко една година би трябвало да има гратисен интервал някакъв.

От община Перник споделиха, че постоянно ревизират всички превозвачи, с които работят. Според техните обследвания " ВИ-ЕМ " е била изрядна като се изключи един акт за претоварване на рейс от август тази година.
Денислав Захариев - зам.-кмет Стопанска политика, община Перник: Това в действителност е единственото нарушаване, установено за компанията в 2017. В 2016 тя е попадала в обсега на нашите инспекции, само че не са регистрирани нарушавания от нейна страна.
Днешният ден в Перник беше разгласен за погребален. От общината оповестиха, че ще бъде открита дарителска сметка към Българския червен кръст за помощ за потърпевшите и техните фамилии.

Общината също ще поеме погребенията на починалите. Семействата ще получат и еднократна помощ от 325 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР