В деня на Срещата на върха между държавите от Европейския

...
В деня на Срещата на върха между държавите от Европейския
Коментари Харесай

Протестни колони автобуси и тирове на „Цариградско шосе“

В деня на Срещата на върха сред страните от Европейския съюз и Западните Балкани българските товарни и пътнически превозвачи излязоха на митинг в столицата и доста други градове, с цел да изразят несъгласието си с ограниченията от пакета " Мобилност ". В София водачи на тирове и рейсове разположиха транспортните средства в бус лентата на " Цариградско шосе " в посока центъра, като колите ще останат там до късния следобяд, а водачите ще се включат в протестно шествие от площад " Македония " до НДК, което стартира след час.

Големи и дребни фирми-собственици на товарни и пътнически транспорти изкараха камиони и рейсове на столичния бул. " Цариградско шосе " и ги паркираха в бус лентата сред Окръжна болница и алея " Яворов ".

Затруднения в придвижването на коли няма, а достъпът до спирките на градския превоз е свободен.

Знамена и транспаранти с разнообразни послания бяха закачени върху камионите и рейсовете. Сред тях: „ Макрон, не убивай превоза в България! “.

И макар че част от ограниченията на Европейската комисия плануват либерализация на пазара на пътническите транспорти, това ще бъде пагубно за някои български компании, твърди Миролюб Столарски, притежател на една от огромните компании в сектора.

„ Говорим за западните компании, сега влиза е влезнала една западна компания, която вози от София до Букурещ за 1 евро. Кажете ми кой български транспортьор ще издържи на 1 евро? Същата компания работи в Германия и към този момент държи 90% от пазара. Те смачкват всичко и стартират да диктуват пазара “, уточни Столарски.

„ Ние пазиме с изключение на ползите на нашите предприятия, пазиме и ползите на нашите чиновници и най-много българският интерес. Всички би трябвало да са наясно, че тук в случай че има проблем в една от компаниите, то ще има проблем и с безработицата, ще има проблем и с приходите в страната. Проблемите са доста “, добави Васил Пиронков, притежател на компания за товарни и пътнически транспорти.

В ранния следобяд протестиращите ще се съберат на площад " Македония " и ще тръгнат към НДК, където се организира Срещата на върха сред Европейския съюз и Западните Балкани.

Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР