В деня на родилната помощ кметът на Благоевград Методи Байкушев

...
В деня на родилната помощ кметът на Благоевград Методи Байкушев
Коментари Харесай

На Бабинден кметове гостуват в родилни отделения

В деня на родилната помощ кметът на Благоевград Методи Байкушев посети Родилното поделение на МБАЛ-Благоевград. 13 са новородените бебета от началото на 2024 година в страната болница. 

За да отбележат празника тази заран в коридора на Неонатология се събраха акушери, гинеколози и майки, които съблюдаваха трацията от Бабинден и поляха за здраве ръцете на медиците. Кметът на община Благоевград Методи Байкушев поздрави медиците. " Вашето предопределение е най-благородното. Благодаря Ви за всеотдайността, бъдете здрави и търпеливи да носите кръста на Вашата виновна задача ", сподели кметът. Той пожела от ден на ден здрави бебета да проплакват за първи път в Родилното поделение в Благоевград.

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов, изрече своята признателност и поддръжка към целия екип на АГО - Сандански за напъните, труда и професионализма при осъществяване на високохуманната задача да оказват помощ и посрещат първи децата. За потребностите на отделението, община Сандански ще даде профилирано съоръжение за операционната зала.

За здраве на всички бе отслужена и молитва, а както традицията повелява, бе осъществен обред по поливане и миене ръцете на акушерите, които поемат новородените при тяхната първа глътка въздух.

Стоянов посети и първото бебе на община Сандански за 2024 година - Александър, което се роди на 9 януари. Кметът му връчи специфична грамота за първо бебе, кутия с дарове и проходилка, с която да направи своите първи крачки. Кметът пожела на цялото семейство, за които Александър е второ дете, да бъдат здрави и да отглеждат децата си с доста обич и грижа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР