В деня на отварянето на заведенията вчера само в София

...
В деня на отварянето на заведенията вчера само в София
Коментари Харесай

След отварянето на заведенията: 29 акта само за ден в София

В деня на отварянето на заведенията през вчерашния ден единствено в София са били формирани 29 акта за неспазване на, предава БНР. Различните типове нарушавания се оказват от компетенциите на разнообразни държавни органи, измежду които е и Агенцията по храните.
От там показват, че ще засилят контрола по спазването на ограниченията. Проверяват най-много инспекторите, споделя Татяна Николова от Агенцията по храните. Проверки ще се вършат и в почивните дни, а всеки клиент, който забележи проблем, може да алармира на горещия телефон 0 700 122 900 или на уеб страницата на БАБХ. 300 сигнала са подадени от жителите за последните 2 месеца.
 Вълнуваме се като на първия образователен ден: При какви условия отварят заведенията? " Вълнуваме се като на първия образователен ден ": При какви условия отварят заведенията?
Заведенията още веднъж отварят от през днешния ден. Това плануват новите противоепидемичните ограничения. Съгласно последната заповед на здравния министър,...
" Някои от личния състав не носят персонални защитни средства или, че нямат дезинфектанти ", уточни Татяна Николова. Няма закрепен период, в който проверяващите би трябвало да реагират на сигнал. Удобната дума, употребена от администрацията е, " навреме " и тук идва усложнението за съзнателните жители - за кой проблем, къде да се обадят.
" По подготвеност този сигнал се преглежда и се подхващат нужните дейности ", изясни Николова. " Че жителите са без маски, дава отговор РЗИ, че няма разстояние на масите, дава отговор също РЗИ. Но, в случай че личният състав не носи маска, това е в нашите пълномощия. За неналичието на дезинфектант в заведенията за хранене, също дава отговор Агенцията по храните ", прецизира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР