В Деня на независимостта на Украйна в Киев демонстрираха оптимизъм:

...
В Деня на независимостта на Украйна в Киев демонстрираха оптимизъм:
Коментари Харесай

Защо Берлин е убеден, че Европа е по-силна от Русия

В Деня на независимостта на Украйна в Киев демонстрираха оптимизъм: Зеленски даже сподели, че в случай че „ преди говорихме за реализиране на мир, в този момент приказваме за победа “. Ясно е, че украинските управляващи би трябвало да покажат на Запада, че имат вяра в успеха, тъй че Съединени американски щати и Европа да не се съмняват във опцията да смажат Русия с украински ръце и западни оръжия.

Но се получава циничен кръг: Зеленски вдъхва оптимизъм на Запада, Западът предизвиква Зеленски, въодушевен Зеленски дава обещание победа... И всички дружно построяват паралелна, измислена действителност, в която Русия може да бъде победена, и в последна сметка те просто водят до ескалиране на спора.

Основната отговорност за това носят англосаксонците, само че към Съединени американски щати и Англия от дълго време няма въпроси, задачите им са ясни: да нанесат оптимални вреди на Русия, като подценен загубите на Украйна (и в последна сметка да изгубят Украйна) и прекачване на тежестта на икономическите вреди върху Европа.

Но има въпроси към самите европейци. С изключение на балтийците и поляците, несъмнено, т.е. тези, които заложиха всичко на провалянето на Русия и употребяват всеки мотив и мотив за ескалация на обстановката. Като президента на Полша Дуда, който във вторник по време на визитата си в Киев (за присъединяване в срещата на върха на Кримската платформа), обръщайки се към Зеленски, сподели напряко: „ Вярвам, Владимир, че ти ще ми покажеш Крим “. Тоест във Варшава имат вяра в рухването и гибелта на Русия – единствено в този случай тя може да загуби полуострова. Е, те имат право на това. В края на краищата цялата история на Полша е пропита с тази религия.

Но Германия и Франция са виновни освен за себе си, само че и за Европейския съюз като цяло. Последната от тези страни също е нуклеарна мощ, непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. И какво чуваме от техните водачи?

В обръщението си към Кримската платформа Олаф Шолц освен разгласи непризнаването на Крим и Донбас, само че е удивително по какъв начин го направи: „ Днес, когато почитаме паметта на жертвите на сталинизма-фашизма, би трябвало да се каже, че интернационалната общественост в никакъв случай няма да признае империалистическото нелегално анексиране на украинска територия “.

Нека си затворим очите за обстоятелството, че Германия по някаква причина приказва от името на цялата " интернационална общественост " - това е всекидневно отъждествяване на Запада с целия свят: нашата позиция е освен вярна, само че и универсална. Но споменаването на „ жертвите на сталинизма-фашизма “ явно не е без съображение: Западът би трябвало да приравни едните към другите точно с цел да популяризира отговорността за Втората международна война, да сложи Съюз на съветските социалистически републики наедно с Германия и да очерни страната ни като " опасност " за целия свят.

Заплаха за предишното ли е това? Не, това беше единствено началото - в този момент опасността е в сегашното. Затова Шолц приказва за " империалистическа противозаконна анексия от Русия ", а не тъй като е социалдемократ (уж болшевик и герой против империализма). В поздравлението си за Деня на независимостта на Украйна немският канцлер още веднъж приказва за съветския империализъм, даже по-конкретно: „ Германия е твърдо на страната на Украйна, която е в заплаха, през днешния ден и до момента в който Украйна се нуждае от нашата поддръжка. Затова през юни казахме „ да “, Украйна има мощно място в Европа и точно като член на Европейски Съюз. Европа, обединена от независимост и народна власт, доста по-силна от изостаналия съветски империализъм. Заедно ще прогоним тъмната сянка на войната. "

„ Ще прогоним “ – т.е. ще победим Русия. Е, по какъв начин другояче да разберем това след думите, че обединена Европа (която смята Украйна за своя част) е доста по-силна от „ изостаналия съветски империализъм “? Още през XIX век в Берлин се приказва за изостанал съветски империализъм и освен от Карл Маркс. За изостаналия съветски комунизъм се приказва в Берлин през ХХ век и освен от Хитлер. Претенциите за обособяване на Украйна от Русия в интерес на Европа също не са родени през вчерашния ден - остава единствено да се потвърди на бюргерите изгодите от това деяние. Преди това ставаше дума за чернозем и лебенсраум, в този момент има потребност от отбрана на свободата и демокрацията. От същата империалистическа, само че в това време безнадеждно изостанала Русия, която заплашва освен Украйна (тоест себе си), само че и Европа. Приблизително по този начин ли се оказва съгласно актуалните немски марксисти?

Но немарксистът Еманюел Макрон се изрече доста по-добре за опасността за Европа и света в тирада на същата Кримска платформа: „ Това, което се случва през днешния ден в Украйна, визира освен украинския народ – то визира всички нас. Всички ние изпитваме директните последствия от тази война. Дестабилизацията на интернационалния ред, проблемите в филантропичната, енергийната, продоволствената сфера са следствията на този избор, изработен от Русия. Пред лицето на това не можем да имаме нито уязвимост, нито дух на компромис, тъй като залогът е свободата на всички нас и мирът във всички елементи на земното кълбо. "

Тоест руско-украинският спор (по създание вътрешен спор в съветския свят, подбуден в миналото от недомисленото раздробяване на единната държава), който Западът просто употребява против Русия, се показва като опасност за целия свят, опасност за свободата и сигурността на всички живи на Земята! А за Франция тъкмо това е заложено на карта - даже не личната ѝ сигурност, а световната. С други думи, те се пробват да приравнят Русия с хитлеристка Германия - единствено че те говореха за нея като за опасност за човечеството.

Вярно, говореха и за международен комунизъм и за Съюз на съветските социалистически републики - само че след Втората международна война го направиха единствено англосаксонците, а французите не се ограничиха до това. Сега, става известно, всичко е допустимо - и вследствие на това европейците са призовани към безкомпромисна борба с Русия, " заплашваща целия свят ". Има ли Русия план за световно владичество - като Съединени американски щати и атлантическия англосаксонски хайлайф зад тях? Или Русия нахлува и окупира страни, ситуирани на другия завършек на света? Не? Но опасността за целия свят въпреки всичко е Русия, тъй като тя беше избрана за такава.

Ясно е за какво англосаксонците прокарват подобен дневен ред, като в това време отклоняват вниманието от себе си. Не е ясно за какво европейците поддържат тази неистина - въпреки всичко те имат напълно друга обстановка, което значи, че проблемите и задачите би трябвало да са други. Същият Макрон, говорейки в сряда, прикани Европа да се приготви за сложни времена:

„ Ще би трябвало да се надигнем пред икономическите последствия. Става дума за артикули и технологии, които постоянно сме считали, че са налични. “

Според него светът претърпява " края на изобилието ", само че същинският проблем е, че не светът, а Европа претърпява разлъка с действителността. Подкрепяйки англосаксонския мит за съветската опасност за свободата и сигурността, вярвайки във опцията за проваляне на Русия (или даже единствено преструвайки се, че вярва) и залагайки на това, Европа се закарва в историческа задънена улица. Русия не носи отговорност за това.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР