В деня на Независимостта на България с 14-километров пешеходен поход

...
В деня на Независимостта на България с 14-километров пешеходен поход
Коментари Харесай

С поход до Хайдушките водопади Берковица стартира участието си в конкурса „Нестле за Живей Активно!“ /снимки/

В деня на Независимостта на България с 14-километров пешеходен поход към Хайдушки водопади, община Берковица започва своето присъединяване в състезанието „ Нестле за Живей Активно! 2020”, оповестиха от локалната администрация.
Под мотото на най-мащабната самодейност за деен метод на живот и уравновесено хранене на 22.09.2020 година поданици и посетители на Берковица прекараха един паметен ден навън.
От стадион „ Мрамор “, където беше и сборният пункт, колоната от запалянковци се насочи към хубостите на берковската планина. Деца, възпитаници, жители одобриха предизвикването на община Берковица и се включиха в самодейността „ Нестле за Живей Активно! 2020”. Сред запалянковците бяха и зам.-кметът на община Берковица Спаска Георгиева, секретарят на община Берковица Биляна Стаменова и чиновници на общинска администрация – Берковица. Близо 220 индивида демонстрираха своята съпричастност към идеята, стремейки се към общата цел. Най-малкият участник в похода бе пет месечният Дан.
Сред прелестта на това впечетляващо с хубостта си място, бе разказана пред всички присъстващи легендата за Хайдушки водопади. Слязъл при водопадите, човек изпитва възприятие, че се намира в тайнствено място. Нагоре се издигат солидни гористи стени и се вижда малко пространство от небосвода, а долу царува дълбока тишина, нарушавана единствено от разбиващите се на прахуляк водни струи.
Нестле за живей интензивно! 2020 “ е народен конкурс за спонсорство на общински план, който е дълготраен и има за цел да промотира придвижването, спорта и уравновесеното хранене в България. Инициативата започва през 2006 година и досега към нея годишно са се включвали забележителен брой общини.
Тази година конкуренцията е сред 21 общини. Наградата за спечелилите в състезанието е финансирането на общинско планово предложение, ориентирано към дейния метод на живот, на стойност до 20 000 лева, да вземем за пример за създаване на спортни площадки, съоръжение на спортни зали, спортни уреди и други Амбицията на община Берковица е да победи и да завоюва огромната премия. Изграждането на спортни уреди в нашия град е инвестиция за нашето бъдеще – децата на Берковица.
Общината изрича своята откровена признателност към всички, които се включиха в самодейността и демонстрираха своята съпричастност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР