В Деня на Независимостта, когато Община Марица“ чества 35 години

...
В Деня на Независимостта, когато Община Марица“ чества 35 години
Коментари Харесай

Рогош с нова спортна зала за Деня на Независимостта и по повод 35 г. от създаването на Община „Марица“

В Деня на Независимостта, когато Община „ Марица “ празнува 35 години от основаването си, кметът на Община „ Марица “ Димитър Иванов откри съвременна и многофункционална спортна зала в с. Рогош. Тя е ситуирана до стадиона и здравния център в централната част на селото. Сградата е с разгъната застроена повърхност от 1241 квадратни метра, висока е 8 метра и е с 350 седящи места.
Прочетете още
Лентата бе прерязана от Димитър Иванов, заместник-кмета Николай Стаматов и кмета на с. Рогош Величка Величкова. Преди това водосвет за здраве на популацията на Община „ Марица “ бе отслужен от отец Николай, отец Димитър и отец Георги.

„ Честита да е на всички новата постройка, от която имахме огромна нужда и най-сетне тази фантазия се реализира. Благодарим на управлението на Община „ Марица “. Нека бъдат сполучливи всичките им каузи “, пожела отец Николай.

Димитър Иванов приветства присъстващите.

„ Имам достойнството да Ви поздравя с днешния важен празник – 115 години самостоятелна България. Община „ Марица “ празнува двоен празник, тъй като през днешния ден се навършват и 35 години от оповестяването й за независима Община. 35 години, през които администрация и поданици градим и надграждаме постигнатото от предшествениците ни. Заедно сме постигнали доста – построили сме доверие, построили сме инфраструктура и споделяме мнението, че идващото потомство би трябвало да живее по-добър живот.  

Днес с. Рогош отбелязва троен празник - Ден на Независимостта на България, 35 години от основаването на Община „ Марица “ и откриването на новата зала – сбъднато предпочитание на генерации локални поданици “, сподели кметът на Община „ Марица “ измежду бурните ръкопляскания на хората.

Той уточни, че макар компликациите през този мандат – пандемия и инфлация, с помощта на напъните и решителните дейности на управническия екип и Общинския съвет на Община „ Марица “, залата към този момент е реалност. И напомни времето, когато тя е била единствено концепция.

„ Сега си припомням по какъв начин стартира всичко – повода беше, че нашите прелестни деца станаха първенци в няколко категории в Държавните игри на дребните селища. Тогава мачовете се играеха в залата на учебното заведение в село Маноле, а един човек, който и в този момент е сред нас, ми подмятна концепцията да построим зала и в с. Рогош. Благодаря ти, бате Гошо “, обърна се насълзен кметът на Община „ Марица “ към дългогодишния треньор на баскетболния клуб на с. Рогош Георги Итов.

Иванов добави, че модерната облага е осъществена фантазия на дребни и огромни.

„ Тази зала е подарък за децата на с. Рогош - нашето бъдеще, за нашата горделивост – баскетболния клуб на селото, завоювал десетки шампионски трофеи, измежду които три републикански, за надарените ни самодейци и за хората на с. Рогош. Пожелавам на всички спортисти и самодейни сформира да имат триумфи на национално и международно равнище “, акцентира Иванов.

Тържественото разкриване продължи с другарска среща на баскетболния тим на с. Рогош, проява от възпитаниците на локалния състезателен клуб по карате „ Феникс “ и богата танцова стратегия от танцова школа „ Оренда “ и самодейците на НЧ „ Изгрев – 1927 година “

„ Всички видяхме, че залата става за спорт, за песни и танци, както и за всевъзможни мероприятия. Това го установихте и Вие, както и аз. Пожелавам Ви да пазите новата облага “, посочи кметът на Община „ Марица “.

Той предложения кмета на селото Величка Величкова, с цел да й даде ключовете.

„ За щастието на децата ни Ви връчвам тези ключове, с цел да се предават те от потомство на потомство “, означи Димитър Иванов.

Той благодари на Михаил Иванов, шеф на компанията реализатор „ Ай Ди Ел “ ЕООД и на кмета Величка Величкова за контрола по време на строителството и набеляза бъдеща инвестиция за с. Рогош.

„ Човек, откакто реализира избрана цел, си слага последваща. Признателен съм на всички Вас, жителите, че ми давате хрумвания. Моето предпочитание е да изградим мини футболно игрище и съвременна детска площадка на терена до новата зала. Така целият състезателен комплекс ще бъде изцяло приключен “, оповести кметът на Община „ Марица “ и думите му бяха посрещнати с одобрителни възгласи.

Той поздрави всички за празника и ги предложения да се причислят тази вечер към тържеството в с. Маноле – част от събитията във връзка 35 години от основаването на Община „ Марица “.

„ Пожелавам Ви здраве и шанс и дружно да продължим да пазим границите на нашата Община. За една самостоятелна, независима, по-красива Община за нашите деца. Да пребъде село Рогош, да пребъде Община „ Марица “! Благодаря на всички Вас, жителите, че дружно направихме прелестен празник на Община „ Марица “ в с. Рогош. Довечера заповядайте на хорото в с. Маноле. Елате дружно да се веселим! Честит празник на всички “, приключи Димитър Иванов измежду многочислени овации.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР