В Деня на народните будители ще се състои традиционната церемония

...
В Деня на народните будители ще се състои традиционната церемония
Коментари Харесай

Издигат националния флаг пред Президентството

В Деня на националните будители ще се състои обичайна гала по издигане на националния байрак пред постройката на президентската институция. От 9.00 часа президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили ще одобри строя на Националната гвардейска част.

След края на церемонията в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 от 9.15 часа Румен Радев ще насочи одобрение към ръководители на културни институции, общественици и дейци в региона на науката, образованието, културата и изкуството.

В 10.00 часа ще се организира гала по връчване на Почетния знак на президента. Отличието ще получат изтъкнати български учени и читалищни дейци.

Акад. проф. Красимир Атанасов ще бъде отличен за неговия теоретичен и прибавен принос в региона на изкуствения разсъдък, медицината, биологията, превоза и редица други сфери, както и за заслугите му за издигане значимостта на българските научни изявления измежду водещите в света.

За изключителните му заслуги към развиването на науката в региона на химията, минното дело и обогатяването и опазването на околната среда и екологията, както и за одобряването на престижа на България в международен мащаб, с почетен знак ще бъде почетен член-кореспондент проф. д.т.н. инж. Владко Панайотов.

С отличие за техния важен принос към съхраняването и развиването на българската културно-просветна традиция, във връзка 165-годишнината от началото на общонародното читалищно дело и Деня на будителите ще бъдат отличени също:

Геновева Танчовска, секретар на Първо българско НЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови “, Свищов;
 Българска академия на науките ще означи Деня на националните будители Българска академия на науките ще означи Деня на националните будители
Българската академия на науките взаимно със Съюза на учените в България ще означи Деня на националните будители с тържествено заседание...

Минко Стефанов, заместник-председател на Съюза на националните читалища, ръководител на НЧ „ Зора – 1860 “, Сливен;

Васил Новоселски, ръководител на НЧ „ Н. Й. Вапцаров “, Благоевград;

Данаил Петков, заместник-председател на Съюза на националните читалища и дълготраен ръководител на НЧ „ Развитие “ – Севлиево;

Анета Мутафчиева, ръководител на НЧ „ Тодор Петков - 1963 “, гр. Шумен и регионален ръководител на Съюза на националните читалища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР