В Деня на народните будители председателят на Народното събрание Цвета

...
В Деня на народните будители председателят на Народното събрание Цвета
Коментари Харесай

Караянчева поздрави участниците в ученическата конференция „Модел на Народно събрание“ в 157-ма гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“

В Деня на националните будители ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави участниците в националната ученическа конференция „ Модел на Народно заседание “ в 157-ма гимназия с проучване на непознат език „ Сесар Вайехо “ в София. Целта на конференцията е посредством преструване на активността на Народното събрание учениците да се срещнат с работата на законодателната институция.

Вие, младежите, сте нашето бъдеще, бъдещите народни представители, министри, ръководители на страната, обърна се ръководителят на Народното събрание към учениците. Цвета Караянчева им пожела да бъдат смели и дръзки, да преследват фантазиите си, да не се тормозят да споделят изобретателните си хрумвания. Вашите преподаватели са актуалните будители, черпете от техния опит и познания, акцентира още ръководителят на Народното събрание.

Тя ги поздрави, че са избрали Деня на националните будители да бъде ден на парламентаризма в тяхната гимназия и изрази вяра образеца им да последват и доста други учебни заведения в България.

Цвета Караянчева напомни, че следва след няколко месеца отбелязването на 140 години от Учредителното заседание и от приемането на Търновската конституция. Тя показа, че на 16 април се планува да се организира във всички учебни заведения в страната час по Конституция и ги прикани да се включат в самодейността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР